Як iOS 17 впливає на автономність старих смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно Apple випустила першу бета-версію нової операційної системи для айфонів – iOS 17. Тож цілком природно, що звичайному користувачеві цікаво дізнатися, як наступна прошивка впливатиме на продуктивність батареї того чи іншого смартфона. На це питання відповів блогер iAppleBytes, який на своєму каналі провів тест акумуляторів iPhone XR, 11, 12 і 13.

Почнемо зі старшої моделі, iPhone XR. У тесті телефон показав себе значно краще, ніж на iOS 16, оскільки його оцінка зросла з 2992 до 3217 балів. Це означає, що автономність пристрою збільшилася майже на 8% порівняно з попередньою версією системи. У наступної моделі, iPhone 11 (3173), також спостерігалися позитивні зміни. Хоча вони були не настільки оптимістичні, як у iPhone XR, iAppleBytes все ж помітив стійкий прогрес у витривалості батареї.

Що стосується iPhone 12 (3626), то тут ми бачимо невелике просідання графіка на цілих 21 бал. Будемо вважати цей показник прийнятним, оскільки з останнім представником, iPhone 13, справи йдуть ще гірше. У тесті цей телефон набрав 4840 балів порівняно з попередніми 5000 балами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливо пам’ятати, що результати випробувань є попередніми і не дають повного уявлення про те, як працює iOS 17. Це всього лише бета-версія ОС, і остаточні оцінки напевно відрізнятимуться від представлених на даний момент. До того ж Apple планує випустити ще кілька бета-оновлень операційної системи, і будь-яке з них може вплинути на плавність роботи і продуктивність батареї.

То чи подовжує iOS 17 час автономної роботи iPhone?

Наразі неможливо дати чітку відповідь на це запитання. Ми бачимо, що в деяких моделях були помічені поліпшення, в інших зміни мінімальні або трохи гірші. Необхідні додаткові дослідження та тестування, щоб визначити, чи справді iOS 17 збільшує час автономної роботи порівняно з попередніми версіями системи.

Також варто зазначити, що поліпшення продуктивності батареї залежить від багатьох чинників, як-от індивідуальні налаштування користувача, інтенсивність використання різних додатків, а також вік і стан акумулятора. Тож остаточні висновки щодо подовження часу автономної роботи в iOS 17 можна буде зробити лише після офіційного релізу системи, а станеться це лише в середині вересня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.