Скільки років оновлюються смартфони Sony Xperia

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Корисно знати, скільки років оновлюється смартфон, перш ніж ухвалювати рішення про його купівлю. Днями Sony розкрила політику підтримки для своїх останніх пристроїв, Xperia 10 V і Xperia 1 V. Це далеко не бюджетні девайси, які коштують 449$ і 1399$ відповідно. Звісно, при ціні Xperia 1 покупці вправі очікувати, що їхній флагман підтримуватиметься роками, але японці мають на цей рахунок іншу думку.

Sony Xperia 1 V і Xperia 10 V отримують оновлення тільки три роки. Причому йдеться про різні виправлення безпеки, а ось основних оновлень Android буде тільки два, зокрема для флагманської моделі. Android 16, який вийде наприкінці 2025 року, вже не буде підтримуватися топовим смартфоном Sony. Він застаріває в галузі програмного забезпечення так само швидко, як бюджетні моделі Xiaomi і Realme.

Інші виробники смартфонів почали давати програмній підтримці вищий пріоритет. Наприклад, Samsung і OnePlus пропонують чотири великі оновлення версії Android і виправлення безпеки протягом п’яти років. Корейці, які вибилися в лідери в цьому плані, дуже довго оновлюють і дешевші моделі, наприклад, Samsung Galaxy A54, який за програмною підтримкою не відрізняється від флагманів S-серії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.