Злиті ціни всіх iPhone 15: це дуже сумно

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Інсайдери з китайського економічного видання Economic Daily News з’ясували, якими будуть ціни нових iPhone. Раніше ходили чутки, що айфони 2023 року подорожчають. Тепер цю ж інформацію підтверджують авторитетні джерела.

Реклама

Згідно зі зливом, лінійка iPhone 15 піднімуться в ціні на 10-20%. Це приблизно плюс 100-200 доларів до нинішньої вартості iPhone. Так, якщо зараз мінімальна версія iPhone 14 коштує $799, то за базовий iPhone 15 попросять $899. Ціни всіх моделей з урахуванням подорожчання представлені в таблиці нижче:

Щоб уявити ціну в Україні, сміливо додавайте 10-15 тис. гривень до нинішньої вартості лінійки iPhone 14.

Очікується, що ціна нових айфонів буде максимально наближена до вартості складних пристроїв, включно з розкладачками Samsung і Motorola. Для порівняння: ціна останнього Galaxy Z Fold становить $1800. Таким чином, iPhone 15 Pro Max – найдорожчий “негнучкий” телефон у світі.

Чому iPhone 15 дорожчий

По-перше, через дорогі компоненти. За чутками, і в базових, і в Pro-моделях iPhone будуть встановлені камери 48 Мп, динамічні острови і матові кришки. Також чип A17 Bionic обіцяє бути набагато крутішим за попередника, що робить його дорогим у виробництві.

По-друге, Apple збільшила виробничі витрати, через переїзд на заводи Індії. По-третє, глобальний ринок електроніки все ще розгрібає наслідки інфляції, яка досягла піку в 2020 році.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ