Названо 7 функцій iOS 17, які Apple вкрала в Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iOS 17 наразі залишила двояке враження у користувачів айфонів: з одного боку, Apple вже представила низку нестандартних нововведень, а з іншого – всі вони доволі дивні, для когось навіть непотрібні. Поки ми перераховували для вас усі нові функції, десь зловтішалися власники Андроїд-смартфонів – річ у тім, що Apple скопіювала їх з іншої операційки! Наразі ми знайшли кілька поліпшень, які давно у них є, але хто знає: можливо, про решту “запозичень” стане відомо до осінньої презентації iPhone 15. Поки пропонуємо поглянути на функції з Андроїд, які тепер є в iOS 17: ну, а добре це чи погано – вирішувати вам!

Режим очікування iOS 17

Одне з найсерйозніших нововведень iOS 17 – безсумнівно, новий екран блокування, який працює, поки Айфон встановлений горизонтально і заряджається. На екран виводиться годинник, але його можна доповнити фотографіями, календарем або віджетами, включно з розумним домом. Сенс у тому, що така функція була ще в Google Pixel при встановленні на фірмову зарядку Pixel Stand.

На подив, Apple пропонує простіший варіант: ви можете просто притулити Айфон до стіни і підключити його до адаптера для зарядки без використання додаткових аксесуарів на кшталт підставки. Функція доступна на всіх айфонах, що підтримують iOS 17, хоч і з деякими обмеженнями – почитайте про цю опцію в нашій статті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Voicemail – голосова пошта для FaceTime

Інше нововведення iOS 17, що викликало неоднозначну реакцію – Live Voicemail для FaceTime. Завдяки їй ви зможете залишити коротке відеоповідомлення для абонента, якому не зможете додзвонитися. Фактично Apple вирішила воскресити голосову пошту в новому форматі, якою в наших краях навряд чи хтось буде користуватися. А чи не простіше відправити “кружок” у Телеграмі?

Варто знати, що в нині неіснуючому Google Duo така функція була ще 2018 року. Двома роками раніше в цьому сервісі навіть запустили фішку Knock Knock – аналог домофону, який давав змогу бачити в прямому ефірі, хто дзвонить через відеозв’язок. Тільки не кажіть про це Apple!

Як налаштувати Айфон для літніх людей

Apple анонсувала режим бабушкофона вже досить давно: його появи чекали в iOS 16.2, але цього не сталося. Тепер він з’явиться, найімовірніше, в iOS 17, ось тільки на Android ця функція є вже не перший рік і називається “Простий режим”. Він передбачає великі значки інтерфейсу, великий шрифт та інші спрощені елементи, які будуть зручні людям у віці.

При цьому в Custom Accessibility Mode від Apple спрощується не тільки доступ до елементів меню, а й самі додатки на кшталт камери або дзвінків чи Apple Music. Судячи з усього, налаштування Айфона для людей похилого віку будуть набагато зручнішими, ось тільки на Андроїд є безліч лаунчерів, які можуть бути по-своєму корисні – почитайте про них у нашому матеріалі.

Нові функції iOS 17

Список можна продовжувати, але деякі нові функції iOS 17 давно напрошувалися. Так, Apple підгледіла їх, але що поробиш, якщо Android виявився на крок попереду! Погляньте на ці фішки.

  • Карти без інтернету на Айфоні: можливо, ви здивуєтеся, але фірмові Apple Maps не мали можливості завантаження карт до презентації iOS 17. Google Maps ж дають змогу завантажувати їх ще з 2015 року.
  • Live Speech – озвучування на Айфоні: ця функція дасть змогу вводити текст і виголосить його так, ніби це говорите ви. Клонування голосу є в новій One UI і Samsung Galaxy S23 під назвою Bixby Text Calling, але працює тільки корейською мовою.
  • Швидкі відповіді Сірі: тепер голосовий помічник в Айфоні реагує на команду без “Привіт” – просто “Сірі”. Зручно, але в Google Assistant є фішка Quick Phrases, завдяки якій базові команди на кшталт увімкнення будильника або таймера працюють без “Окей, Гугл”.

А ще в iOS 17 з’явилося видалення кодів підтвердження: мало хто помітив цю фішку, але завдяки їй ваше сховище не буде забиватися одноразовими СМС. Тепер після вставки код автоматично видаляється з пам’яті і не заважає. На Андроїд аналог цієї функції, як ви розумієте, є, і налаштовується вручну, але коди він очищає раз на добу, що теж непогано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.