Apple перетворила iPhone на веб-камеру для стеження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Яблучна” компанія представила DockKit – набір інструментів для розробників, який дає змогу перетворювати iPhone на повноцінну домашню камеру відеоспостереження. Опис DockKit доступний на офіційному сайті Apple.

З технологією DockKit айфон може стежити за людьми, рухомими об’єктами і домашніми тваринами. Щоб функція працювала, користувачеві потрібно встановити спеціальний застосунок і купити обертову підставку з MagSafe.

iPhone можна налаштовувати, наприклад, на відстеження собаки (є API Animal Body Pose). Тоді підставка буде обертатися на 360° і слідувати за об’єктом. Запис відео дублюватиметься на інший смартфон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також iPhone попереджатиме, якщо в будинку з’явився хтось сторонній. Тепер зрозуміло, чому Apple так активно піарить Stand By – функцію, коли iPhone показує віджети під час заряджання і за горизонтальної орієнтації екрана.

Поки що Apple тільки представила можливості DockKit розробникам. Очікується, що протягом року з’являться перші додатки для стеження за оточенням і вихованцями. Чи буде Apple випускати моторизовані док-станції, поки неясно. Найімовірніше, продавати їх будуть тільки сторонні виробники.

В Apple підкреслили, що режим веб-камери не входить в офіційний список нововведень iOS 17. Корпорація тільки надала інструменти для створення таких камер на базі iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.