У світі з’явився новий вірус на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Індії попередили жителів країни про вірус, який містить у собі шпигунське і здирницьке ПЗ. Його жертвами можуть стати власники телефонів і планшетів на Android.

Поки що вірус Daam поширюється тільки Індією через підроблені сайти і додатки, які надають хакерам доступ до конфіденційної інформації. Зловмисники можуть дізнатися, з ким спілкується телефоном жертва, які у неї інтереси і фінансові можливості. Також за допомогою ПЗ вони можуть отримати доступ до камери, що дає змогу стежити за людиною в режимі реального часу.

Новий вірус обходить антивірусні програми. Його можна підхопити на пристрій, якщо переходити за підозрілими посиланнями і використовувати неперевірені сайти і додатки. Вірус працює на алгоритмі шифрування AES.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У країні намагаються зрозуміти, хто стоїть за запуском шкідливого ПЗ. Найімовірніше, орудує хакерське угруповання. Жителі Індії отримали попередження про вірус, в якості рекомендацій користувачам пристроїв на Android сказали не використовувати неперевірені сайти і не переходити за підозрілими посиланнями, навіть якщо їх відправили родичі або друзі. Шахраї можуть надсилати повідомлення, робити знімки на телефон. Вони робитимуть усе можливе, щоб заволодіти чужими рахунками. Небезпека полягає в тому, що жертви можуть одразу не зрозуміти, що на їхній пристрій потрапив вірус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.