Представлено ZTE Axon 50 Ultra – флагман для обраних або чому він такий дорогий

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цей смартфон став найзагадковішою новинкою останніх місяців. Вперше його показали ще 12 квітня (до речі, саме тому на шпалерах зображений космонавт), але сталося це практично непомітно. Чи то ЗМІ погано висвітлили, чи то сама ZTE не дуже ділилася інформацією – це вже не важливо. Головне, що Axon 50 Ultra все-таки надійшов у китайський роздріб, причому за вельми значною ціною.

За специфікаціями смартфона можна здогадатися, що його досить довго готували до продажу. Про це насамперед свідчить торішній чип Snapdragon 8+ Gen 1, по-друге – дворічний Android 12, а по-третє – “всього” 12 ГБ оперативної пам’яті. Вбудованої при цьому може бути або 256, або 512 ГБ. Дисплей для ZTE не надто характерний: вигнутий 6.67″ AMOLED з роздільною здатністю FullHD, частотою оновлення 144 Гц і виріз у вигляді обридлого отвору. А як же нова технологія підекранної фронтальної камери, якою так хвалилася компанія?

Може, хоч інші сенсори вийшли незвичайними? Та ні, для топового смартфона все стандартно: основна IMX787 з оптичною стабілізацією, а також пара на 50 МП у вигляді “шіріка” і телевіка з триразовим оптичним зумом. З усього іншого я б відзначив 80-ватну зарядку для акумулятора на 5000 мАг, Wi-Fi 6, NFC і порт Type-C 3.1. Ну а головною особливістю Axon 50 Ultra є можливість обміну повідомленнями через супутники Beidou.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато в чому через це смартфон вийшов дуже дорогим: 6799 і 7299 юанів залежно від версії (80 і 86 тисяч рублів), тому простим лаовам, на кшталт нас із вами, купувати такий апарат безглуздо – все одно поза Китаєм це діло працювати не буде. Тож якщо вам хочеться актуалочку від ZTE, беріть Nubia Z50 Ultra і отримаєте все те ж саме, але в більш оснащеному і якісному виконанні: новий процесор Snapdragon 8 Gen 2, камеру з 35-мм оптикою і дуже приємну фішку у вигляді плоского екрана із захованою фронталкою. Чудово!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.