Що можна зробити, якщо ваш смартфон не підключається до Wi-Fi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найчастіше ми заходимо в Інтернет саме через смартфон. Тому проблеми з підключенням до Wi-Fi можуть сильно завадити роботі та життю загалом. Ось як це можна виправити.

Якщо ви помітили, що смартфон все ніяк не може під’єднатися до Wi-Fi, то виконайте кілька простих кроків.

Перезавантажте смартфон і маршрутизатор. Насамперед спробуйте перезавантажити саме телефон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перевірте налаштування Wi-Fi на смартфоні. Знайдіть у “Налаштуваннях” на своєму телефоні розділ із Wi-Fi і переконайтеся, що ця функція активована. Також є ймовірність, що ваш апарат може бути підключений до Bluetooth або до іншої мережі Wi-Fi.

Перевірте пароль і сигнал Wi-Fi. Зверніть увагу, чи правильно ви вводите пароль і чи не занадто далеко ви стоїте від маршрутизатора.

Видаліть мережу Wi-Fi і підключіться заново. Зробіть це через “Налаштування” на смартфоні.

Перевірте налаштування маршрутизатора. Перевірте, чи немає обмежень за часом або фільтрів MAC-адрес, які можуть заважати смартфону підключитися до Wi-Fi. Також ви можете скинути все до заводських налаштувань і встановити всі параметри заново.

Оновіть програмне забезпечення. Перевірте, чи немає оновлень ПЗ у смартфоні, і встановіть їх.

Зв’яжіться з провайдером Інтернету. Перерахуйте всі попередні дії, які ви робили для вирішення проблеми, і опишіть саму проблему.

Перевірте наявність конфліктів IP-адрес. Змініть на телефоні тип підключення з динамічного на статичний. Це можна зробити через “Налаштування” в розділі, пов’язаному з Wi-Fi. Знайдіть свою Wi-Fi мережу, натисніть на неї, а потім виберіть опцію “Змінити мережу”/”Додатково”, змініть IP-адресу на статичну і введіть нову, яка не буде перебувати в конфлікті з іншими пристроями в мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.