Стала відома найпопулярніша версія Android

У червні 2023 року компанія Google опублікувала актуальну інформацію про розподіл версій операційної системи Android серед активних пристроїв. Звіт, представлений порталом 9to5google, розкриває цікаві факти про популярність різних версій ОС.

Найпоширенішою версією Android на активних пристроях виявилася Android 11, яка була випущена у 2020 році. Її частка становить 23,1%. За нею йдуть Android 10 з часткою в 17,8% і Android 12 з часткою в 16,3%. Порівняно нова Android 13 посідає четверте місце з часткою в 14,7%.

Цікаво зазначити, що старі версії операційної системи поступово поступаються своїми позиціями. Однак Android 8 Oreo, випущена в 2018 році, за останні кілька місяців показала деяке зростання, збільшившись з 6,7% у квітні до 8,3% у червні. Причини цього зростання не були пояснені.

Найнижча частка помічена в Android 4.4 KitKat, яка встановлена всього на 0,5% пристроїв.

Ці дані надають нам огляд поточного розподілу версій операційної системи Android серед активних пристроїв. Вони дають нам змогу зрозуміти, які версії найпопулярніші серед користувачів і які старіші версії все ще присутні в значній кількості пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.