Топ-5 хороших додатків для Android, які мають бути на кожному смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Play рясніє різними додатками на всі випадки життя, насамперед привертаючи увагу користувачів іграми, фоторедакторами і нейромережами. Усе це чудово, ось тільки через роздутий каталог користувачі не можуть знайти щось справді корисне та й пошук часто видає одне й те саме. Якщо вам теж це набридло, то погляньте на наш ТОП-5 додатків для Андроїд: у ньому ми зібрали різні корисні утиліти на кожен день і просто безкоштовні невигадливі програми, які рано чи пізно стануть вам у пригоді.

Alarmy – розумний будильник на телефон

Звичайний будильник на телефоні напевно не раз вас підводив, через що ви спізнювалися на роботу. Але ми знайшли такий, що не дасть вам проспати: спробуйте завантажити Alarmy на телефон! Фішка цього будильника на Андроїд в тому, що мелодію він не вимкне доти, доки ви не виконаєте певне завдання, наприклад, не струсите свій телефон, не розв’яжете рівняння або не зробите крок.

Поки ви будете це робити, мозок встигне прокинутися, а допоможе йому в цьому не найприємніший дзвінок. Налаштувати функції та інтерфейс можна під себе, так само як і складність завдання. Так що, це літо ви точно не проспите!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

eBoox – зручна читалка на Андроїд

Якщо ви нещодавно позбулися електронної книжки, почавши читати на телефоні та планшеті, то допоможе вам у цьому зручний застосунок eBoox. Це одна з найуніверсальніших читалок для Андроїд поряд з Moon Reader: у ній легко налаштовується інтерфейс, є автояскравість екрана, а також синхронізація книжок із різних хмарних сховищ.

Зручно й те, що застосунок виконано настільки мінімалістично, наскільки це взагалі можливо, завдяки чому може позмагатися навіть з iBooks з Айфона. При цьому користуватися ним можна абсолютно безкоштовно: немає ні банерів, ні нав’язливих пропозицій оплатити підписку.

Reddit – соцмережа з цікавими історіями

Напевно кожен з вас чув про соціальну мережу Reddit, де користувачі розповідають найрізноманітніші історії на будь-які теми. Я і сам не фанат форумів і вважаю за краще менше часу проводити в таких місцях, але на Reddit не тільки черпаю цікаві лайфхаки, а заодно знаходжу цікаві теми для статей. Усе, що потрібно зробити – вбити в пошуку тематику, яка вас цікавить, і підписатися на неї, увімкнувши сповіщення.

Усі пости, в основному, англійською мовою, тож у вас буде можливість заодно згадати її. Крім того, що у своїх розповідях люди діляться проблемами, в коментарях завжди можна знайти їхнє рішення. На відміну від інших соцмереж, Reddit не засмоктує: зайшов, погортав, прочитав щось цікаве і вийшов. Бонусом – дуже зручний додаток, який не глючить ні на Андроїд, ні на iOS.

Xrecorder lite – зручний запис екрана на Андроїд

Користувачі у 2023 році доволі часто роблять скріншоти і запис екрана. Але от невдача: вбудована функція робить це геть з рук геть погано: якість зображення залишає бажати кращого, а під час перегляду в месенджері й зовсім здається, ніби відео знімали мало не на мобільник.

У цьому вас виручить XRecorder lite: утиліта робить запис екрана в тій якості, яку ви виберете самі, а заодно дає змогу ввімкнути потрібну частоту кадрів (до 60 fps). У застосунку навіть є плаваючий значок, щоб ви могли почати зйомку одним дотиком, а завершити її можна струсом телефону. За необхідності можна навіть вивести трансляцію з фронтальної камери – і все це працює абсолютно безкоштовно!

AudioLab Audio Editor – додаток для обрізки музики на Андроїд

Незважаючи на те, що формат МР3 потихеньку відходить у минуле, багато хто, як і раніше, завантажує музику на телефон і не користується стрімінговими сервісами. Зручність ще й у тому, що трек у форматі МР3 можна обрізати і поставити як рингтон на дзвінок! У цьому вам допоможе аудіоредактор AudioLab: додаток хоч і виглядає складним, але розібратися в ньому дуже просто.

Досить вибрати потрібний відрізок пісні і вирізати його. Можна навіть заглушити його в переходах. До того ж утиліта пропонує такі функції, як створення міксів, запис голосу, конвертер в інші формати і редактор тегів. Скачайте, щоб завжди була під рукою.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.