Власникам Android-смартфонів потрібно ввімкнути це налаштування, щоб не втратити контакти з телефонної книги

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви користуєтеся Android-смартфоном, то маєте знати про останні зміни, які вплинуть на спосіб відображення контактів у телефонній книзі. Нещодавно Google оновила додаток Google Play Services (v23.20), і тепер пристрої по-різному оброблятимуть список контактів залежно від того, ввімкнута в нас синхронізація з Google-акаунтом чи ні. У деяких випадках окремі контакти можуть просто зникнути з телефону – причому без жодного попередження.

Досі це працювало так, що навіть якщо синхронізація була не активна, номери, збережені в Google-акаунті, все одно було видно в телефонній книзі – якщо їх попередньо “завантажили” на пристрій. Тепер функція працює інакше, і не відображає контакти з хмари за вимкненої синхронізації. Щоб номери завжди були видимими, їх потрібно зберігати локально, в пам’ять SIM-карти або смартфона, тоді оновлення Google Services нікуди їх “не перенесе”.

Щоб переконатися, що ми ввімкнули синхронізацію контактів з обліковим записом Google, зайдіть у налаштування смартфона. Google > Налаштування для додатків Google > Синхронізація Контактів Google > Синхронізація контактів на пристрої, і потім увімкніть параметр Автоматично копіювати та синхронізувати контакти з пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.