Смартфони

Чому iPhone 13 – найкращий iPhone для покупки у 2023 році

Share

Попри купу видів айфонів, на ринку є щонайменше одна модель, яка підійде майже кожному користувачеві. У ній немає купи мегапікселів і ват зарядки, але при цьому смартфон дасть необхідний рівень як за продуктивністю, так і за камерою та екраном. І це iPhone 13. Чому ж саме він найкращий варіант для покупки в 2023 році, читайте в цьому матеріалі.

Зовнішній вигляд свіжий і актуальний

Поки Android-виробники пересувають камери, змінюють колір скла і вигадують нові дизайнерські шедеври, Apple щороку робить по суті одне й те саме. І це працює. Дизайн айфонів уже давно не змінюється кардинально і в цьому їхня фішка. Зовнішній вигляд iPhone 13 сильно схожий на 12-ту модель і трохи менше на 11-ту. Здалеку багато хто навіть не відрізнить моделі одна від одної. Але при цьому iPhone 13, як і раніше, має свіжий і унікальний вигляд щодо конкурентів.

Корпус 13-го айфона складається з алюмінієвого торця зі скляними панелями з двох сторін. Грані рубані, але при цьому смартфон зручно лягає в руку. На вибір доступно цілих 6 кольорів корпусу: чорний, рожевий, блакитний, білий, червоний і зелений. Корпус захищений від попадання води і пилу за стандартом IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На мій погляд, важливим моментом є габарити смартфона. iPhone 13 на тлі інших моделей дуже компактний. Дисплей “всього” 6,1 дюйма, а довжина корпусу – менше 15 сантиметрів. Наприклад, флагманський Galaxy більший майже на 2 сантиметри. Резюмуючи – iPhone 13 не тільки має чудовий вигляд, але ще й підійде для любителів відносно невеликих смартфонів.

Екран дуже хороший

Незважаючи на те, що в дисплеї iPhone 13 немає високої частоти розгортки 120 Гц, він не виглядає якимось архаїчним. Так, 60 Гц у прямому порівнянні з Pro-моделями поступаються в плавності. Але у звичайному використанні це навряд чи сильно відчувається. І навіть під час переходу зі 120 Гц на 60 немає величезного дискомфорту, а через деякий час це і зовсім не помічаєш. iPhone 13 має відмінний дисплей навіть за мірками 2023 року.

У смартфоні встановлена якісна OLED-панель з безліччю додаткових фішок. Дисплей має підтримку HDR10, Dolby Vision, а також фірмову технологію True Tone. При цьому яскравість дисплея в піку досягає 1200 ніт, що не так часто зустрічається в конкурентних моделях. Що важливо, OLED-панель грамотно налаштована і не перенасичує картинку кольором і контрастністю – зображення на такому дисплеї виглядають природно. Один з найкращих дисплеїв на даний момент.

Продуктивність на рівні новинок

У плані продуктивності iPhone 13 перебуває на одному рівні з новітнім iPhone 14. Все просто – у них однаковий процесор. Через що 13-а модель вміє абсолютно все, чим можна навантажити сучасний смартфон. Будь-які ігри, важкі програми – навряд чи щось реально загальмує iPhone 13. Процесор A15 Bionic зроблений з величезним запасом потужності, і він ще буде актуальним щонайменше років 2-3.

Важливим моментом є оптимізація заліза і софта, якою славиться Apple. Якихось особливих помилок у роботі системи бути не повинно. Це і що стосується простого відтворення інтерфейсу, так і роботи нейромереж, наприклад. За продуктивністю iPhone 13 досі один із найкращих на ринку, що наочно показують синтетичні тести.

Основна камера все ще непогана

Блок камер в iPhone 13 навряд чи задовольняє модним віянням. Об’єктива всього два і жодного перископа або макро. З одного боку, функціональність значно нижча за конкурентів. Але для тих, кому камера потрібна в режимі “навів і зняв”, краще iPhone 13 знайти щось складно. Смартфон, як і раніше, знімає гідні фото і відео. Щодо останнього, можливо, навіть один із найкращих на ринку: 4K-відео з 24/30/60 fps з оптичною стабілізацією.

Навіть що стосується фото, у смартфоні є все необхідне. Режим портрета і нічний режим на місці. За бажання можна використовувати зйомку в RAW і робити глибоку обробку знімків. При цьому є ширококутна камера, яка стала кращою, ніж у попередника і майже не змінилася, як порівняти з iPhone 14. Так у чому ж погана камера iPhone 13? На мій погляд, їй не вистачає лише оптичного зуму, в іншому ж можливостей для повсякденної зйомки цілком достатньо.

30 тисяч за дворічний смартфон – чи варто

За базову версію iPhone 13 просять близько 30 тисяч гривень. Можна знайти як дешевше, так і дорожче. Багато це чи мало? Адже смартфону цього року виповниться вже два роки. Але попри вік iPhone 13 залишається актуальним за більшістю параметрів. А звичайному користувачеві його можливостей вистачить з головою. Так, немає 120 Гц і просунутих камер.

При цьому є стильний зовнішній вигляд, відмінна продуктивність і хороша якість фото і відео на основну камеру. Чи треба більше? Пишіть свою думку в коментарях з цього приводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів до кінця року

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    02.05.2024