Чому iPhone 13 – найкращий iPhone для покупки у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Попри купу видів айфонів, на ринку є щонайменше одна модель, яка підійде майже кожному користувачеві. У ній немає купи мегапікселів і ват зарядки, але при цьому смартфон дасть необхідний рівень як за продуктивністю, так і за камерою та екраном. І це iPhone 13. Чому ж саме він найкращий варіант для покупки в 2023 році, читайте в цьому матеріалі.

Зовнішній вигляд свіжий і актуальний

Поки Android-виробники пересувають камери, змінюють колір скла і вигадують нові дизайнерські шедеври, Apple щороку робить по суті одне й те саме. І це працює. Дизайн айфонів уже давно не змінюється кардинально і в цьому їхня фішка. Зовнішній вигляд iPhone 13 сильно схожий на 12-ту модель і трохи менше на 11-ту. Здалеку багато хто навіть не відрізнить моделі одна від одної. Але при цьому iPhone 13, як і раніше, має свіжий і унікальний вигляд щодо конкурентів.

Корпус 13-го айфона складається з алюмінієвого торця зі скляними панелями з двох сторін. Грані рубані, але при цьому смартфон зручно лягає в руку. На вибір доступно цілих 6 кольорів корпусу: чорний, рожевий, блакитний, білий, червоний і зелений. Корпус захищений від попадання води і пилу за стандартом IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На мій погляд, важливим моментом є габарити смартфона. iPhone 13 на тлі інших моделей дуже компактний. Дисплей “всього” 6,1 дюйма, а довжина корпусу – менше 15 сантиметрів. Наприклад, флагманський Galaxy більший майже на 2 сантиметри. Резюмуючи – iPhone 13 не тільки має чудовий вигляд, але ще й підійде для любителів відносно невеликих смартфонів.

Екран дуже хороший

Незважаючи на те, що в дисплеї iPhone 13 немає високої частоти розгортки 120 Гц, він не виглядає якимось архаїчним. Так, 60 Гц у прямому порівнянні з Pro-моделями поступаються в плавності. Але у звичайному використанні це навряд чи сильно відчувається. І навіть під час переходу зі 120 Гц на 60 немає величезного дискомфорту, а через деякий час це і зовсім не помічаєш. iPhone 13 має відмінний дисплей навіть за мірками 2023 року.

У смартфоні встановлена якісна OLED-панель з безліччю додаткових фішок. Дисплей має підтримку HDR10, Dolby Vision, а також фірмову технологію True Tone. При цьому яскравість дисплея в піку досягає 1200 ніт, що не так часто зустрічається в конкурентних моделях. Що важливо, OLED-панель грамотно налаштована і не перенасичує картинку кольором і контрастністю – зображення на такому дисплеї виглядають природно. Один з найкращих дисплеїв на даний момент.

Продуктивність на рівні новинок

У плані продуктивності iPhone 13 перебуває на одному рівні з новітнім iPhone 14. Все просто – у них однаковий процесор. Через що 13-а модель вміє абсолютно все, чим можна навантажити сучасний смартфон. Будь-які ігри, важкі програми – навряд чи щось реально загальмує iPhone 13. Процесор A15 Bionic зроблений з величезним запасом потужності, і він ще буде актуальним щонайменше років 2-3.

Важливим моментом є оптимізація заліза і софта, якою славиться Apple. Якихось особливих помилок у роботі системи бути не повинно. Це і що стосується простого відтворення інтерфейсу, так і роботи нейромереж, наприклад. За продуктивністю iPhone 13 досі один із найкращих на ринку, що наочно показують синтетичні тести.

Основна камера все ще непогана

Блок камер в iPhone 13 навряд чи задовольняє модним віянням. Об’єктива всього два і жодного перископа або макро. З одного боку, функціональність значно нижча за конкурентів. Але для тих, кому камера потрібна в режимі “навів і зняв”, краще iPhone 13 знайти щось складно. Смартфон, як і раніше, знімає гідні фото і відео. Щодо останнього, можливо, навіть один із найкращих на ринку: 4K-відео з 24/30/60 fps з оптичною стабілізацією.

Навіть що стосується фото, у смартфоні є все необхідне. Режим портрета і нічний режим на місці. За бажання можна використовувати зйомку в RAW і робити глибоку обробку знімків. При цьому є ширококутна камера, яка стала кращою, ніж у попередника і майже не змінилася, як порівняти з iPhone 14. Так у чому ж погана камера iPhone 13? На мій погляд, їй не вистачає лише оптичного зуму, в іншому ж можливостей для повсякденної зйомки цілком достатньо.

30 тисяч за дворічний смартфон – чи варто

За базову версію iPhone 13 просять близько 30 тисяч гривень. Можна знайти як дешевше, так і дорожче. Багато це чи мало? Адже смартфону цього року виповниться вже два роки. Але попри вік iPhone 13 залишається актуальним за більшістю параметрів. А звичайному користувачеві його можливостей вистачить з головою. Так, немає 120 Гц і просунутих камер.

При цьому є стильний зовнішній вигляд, відмінна продуктивність і хороша якість фото і відео на основну камеру. Чи треба більше? Пишіть свою думку в коментарях з цього приводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.