Назвали 19 моделей смартфонів, які можна розблокувати за обличчям за допомогою фото

Експерти технологічної компанії Which? розповіли про можливість обману 19 моделей смартфонів популярних брендів, таких як Honor, Motorola, Nokia, Oppo, Samsung, Vivo і Xiaomi, за допомогою звичайного фото.

Ліза Барбер, редактор технологічного відділу дослідницької компанії, висловила невдоволення тим, що виробники пропонують смартфони, які легко можуть бути обмануті звичайним фотографічним зображенням. Вона вважає, що така ситуація неприйнятна.

У рамках дослідження, проведеного Which?, було відправлено на випробування 48 моделей смартфонів. З них 19, або 40%, виявилися сприйнятливими до обману 2D-зображенням, роздрукованим на стандартному офісному принтері.

Сім із цих “вразливих” смартфонів належать китайському бренду Xiaomi, чотири – Motorola, по два – Nokia, Oppo і Samsung, а по одному – Honor і Vivo.

Серед моделей, схильних до обману, виявилися як дешеві, наприклад, Motorola Moto E13 за $117 і Nokia G60 5G за $327, так і дорожчі – Motorola Razr 2022 за $1242 і Xiaomi 13 за $1111.

Однак власники iPhone можуть бути спокійні, оскільки всі протестовані моделі успішно пройшли випробування на безпеку і їх не вийшло обдурити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.