iPhone 7 виявився кращим за сучасні Android-смартфони за вкрай важливим параметром

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У більшості Android-смартфонів виявлено вразливість, яка ховається в найнесподіванішому місці. Про це пише Gizmochina.

Згідно з джерелом, експерти з кібербезпеки з подивом виявили вкрай примітивний спосіб зламувати Android-смартфони, оснащені сканером відбитка пальця. Для цього достатньо найпростішого приладу з кількох комплектуючих, з’єднаних воєдино. Прилад навіть не потрібно підключати до смартфона – достатньо просто прикласти його до сканера відбитків.

Для злому використовується вразливість у модулях сканерів, які зазвичай використовуються в Android-смартфонах. Невеликий прилад, який вже охрестили BrutePrint, використовують базу даних відбитків пальців прямо на самому смартфоні, після чого використовують відповідний відбиток з його пам’яті для його ж розблокування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Метод протестовано на найрізноманітніших смартфонах – Xiaomi Mi 11 Ultra, Vivo X60 Pro, OnePlus 7 Pro, Samsung Galaxy S10+, Huawei P40 і так далі. Кожен із цих смартфонів вдалося зламати за допомогою BrutePrint. Ентузіасти вже почали продавати прилад за $15, але його нескладно зібрати своїми руками.

Експерти також перевірили BrutePrint на кількох смартфонах Apple, зокрема iPhone SE і iPhone 7. Жоден пристрій не вдалося зламати описаним вище методом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.