Смартфони

Топ-4 смартфони з хорошою камерою у 2023 році

Share

Потреба в смартфоні з відмінною камерою актуальна і в 2023 році. Мандрівники, фотографи-початківці та любителі відео потребують моделей, які замінять фотоапарати. Вибрали для вас чотири найкращі смартфони, з камерами яких можна робити приголомшливо красиві знімки і записувати кіношні відеоролики.

Samsung Galaxy S23 Ultra – найкращий флагманський камерофон

Флагманський Samsung Galaxy S23 Ultra – багатоликий смартфон з розігнаним, дуже потужним процесором, видатним дисплеєм, бізнес-стилем і камерою 200 МП. Звання найкращого Android-смартфона в апарата забрати просто нікому. Незважаючи на кінематографічні ролики і живі фотографії iPhone 14 Pro Max, саме Galaxy S23 Ultra за сукупністю чинників – номер один у списку бажаних камерофонів у 2023 році.

Перевага Galaxy S23 Ultra помітна вже на папері. Основна камера 200 МП, 30-кратний оптичний зум, 100-кратний цифровий зум, шикарна селфікамера 12 МП – такого набору немає у смартфонів Google або Apple. Не дивно, що на Galaxy S23 Ultra знімають навіть кіно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З телефото-об’єктивом виходять дивовижні кадри нічного неба, планет, шпилів хмарочосів.

Основна камера робить знімки в 50 МП RAW і в повній роздільній здатності 200 МП. Технологія об’єднання пікселів дозволяє смартфону робити шикарні фото вдень і вночі. На кадрах помітні відмінна деталізація, яскраві, насичені кольори і повна відсутність шуму.

У портретній зйомці з рівнем S23 Ultra зрівняється хіба що iPhone 14 Pro Max. Глибина опрацьована ідеально, межі чіткі, деталізація об’єкта – як у журнальних фото.

Відеоможливості смартфона не відстають. Завдяки поліпшеній системі стабілізації ролики 8К 30 FPS виглядають, як справжнє документальне кіно. Динамічний діапазон чудовий, кольори реалістичні, жодних пікселів і шуму. На відпочинку або у відрядженні, на задньому дворі будинку або на стадіоні – з S23 Ultra можна зафіксувати на відео все і скрізь, будучи впевненим, що готовий ролик не потребуватиме доопрацювання.

Основні характеристики Samsung Galaxy S23 Ultra:

  • процесор – Snapdragon 8 Gen 2 з частотою до 3,36 ГГц;
  • дисплей – 6,8 дюйма, AMOLED, 3088×1440;
  • акумулятор – 5000 мА-год;
  • стандарт захисту – IP68;
  • камери: 200 Мп, f/1.7, 24 мм, PDAF, OIS, Laser AF – основна; 10 Мп, f/2.4, 70 мм, PDAF, OIS, потрійний зум – телефото; 10 Мп, f/4.9, 230 мм, PDAF, OIS, 10-кратний оптичний зум – телефото; 12 Мп, f/2.2, 13 мм, PDAF – ультраширока; 12 Мп, f/2.2, 26 мм, PDAF – фронтальна.

iPhone 14 Pro Max – максимум можливостей для професіоналів в області фото і відео

Прямий конкурент Samsung Galaxy S23 Ultra в області фото і відео. iPhone 14 Pro Max з 48 МП камерою реалізує технологію угруповання пікселів і пропонує знімати в 12 МП або 48 МП RAW. Реалізовано триразовий зум у телефотооб’єктиві, є 12 МП надширококутна камера з автофокусом, Photonic Engine і діафрагмою f/1.9 для якісних знімків у темряві.

Денні фото виділяються відмінною передачею кольору, знаковою контрастністю і 100% відсутністю шуму. Динамічний діапазон прекрасний навіть з вимкненим Smart HDR. Максимальної якості знімків можна домогтися, знімаючи в 48 МП RAW з подальшим зниженням до 12 МП під час постобробки. Але і без цих складних дій фотографії виходять чудовими.

Портретні фото стають в один ряд зі знімками з Galaxy S23 Ultra. Їхні вражаючі різкість і чіткість, природність розмиття фону та деталізація позначають топ-рівень камерофона.

Інтерес представляють і відеоможливості смартфона:

  • Зйомка в ProRes – режимі, за якого зберігаються споконвічні кольори. На виході виходять ролики, які рясніють натуральними відтінками і виглядають неймовірно реалістично.
  • Кінематографічний режим – можливість прямо з рук робити відео, які можна порівняти за динамікою, кольоропередачею і загальною деталізацією з документальним кіно.
  • Розширений динамічний діапазон завдяки Smart HDR під час зйомки в будь-якій роздільній здатності аж до 4К 60 FPS.

Основні характеристики iPhone 14 Pro Max:

  • процесор – Apple A16 Bionic;
  • дисплей – 6,7 дюйма, LTPO, Super Retina XDR, OLED, 120 Гц, 1290 x 2796;
  • акумулятор – 4323 мА-год;
  • камери: 48 Мп, f/1.8, 24 мм, PDAF, OIS – основна; 12 Мп, f/2.8, 77 мм, PDAF, OIS, потрійний зум – телефото; 12 Мп, f/2.2, 13 мм, PDAF – надширококутна; 12 Мп, f/1.9, 23 мм, PDAF – фронтальна.

Google Pixel 7 Pro – камерофон для любителів швидкої і красивої зйомки

Google Pixel 7 Pro впевнено виграв дуель за якістю фото у Galaxy S22 Ultra і впритул підібрався до Galaxy S23 Ultra. Штучний інтелект флагмана від Google допрацьовує знімки автоматично і пропонує фірмову обробку. За підтримки продуктивного процесора Tensor G2 і акумулятора на 5000 мА-год Pixel 7 Pro стає найкращим камерофоном для початківців. Підкуповує простота: без складних налаштувань і довгого вивчення канонів фотографії можна робити кадри, які вражають.

Основна камера Pixel 7 Pro 50 Мп видає фотографії з дуже м’якою палітрою кольорів, прекрасними динамічним діапазоном і деталізацією. Освітлення на якість знімків не впливає: для нічних фото у смартфона є оптимізований режим Auto Night Sight. Радує і надширококутний об’єктив, який отримав автофокус для зйомки фотографій різної стилістики.

Портрети з Pixel 7 Pro чудові. Допомога ШІ дуже доречна: деталізація і чіткість найвищі. Розмиття фону настільки природне, що його можна використовувати як зразок у якій-небудь книзі про мистецтво фотографії.

Відео у форматі 4К 60 FPS знімаються зі стабілізацією. При достатньому освітленні помітні дрібні деталі. Контрастність прекрасна, кольори яскраві та насичені. Деталізація не викликає питань.

Робота в нічний час доби не псує враження. Ореоли ліхтарів камера контролює, передача кольору не погіршується, шуму практично немає. Для зйомки з рук або зі штатива Google Pixel 7 Pro підходить початківцям і досвідченим користувачам.

Основні характеристики Google Pixel 7 Pro:

  • процесор – Google Tensor G2;
  • дисплей – 6,7 дюйма, LTPO, AMOLED 120 Гц, HDR10+, 1440 x 3120;
  • акумулятор – 5000 мА-год;
  • камери: 50 Мп, f/1.9, PDAF, OIS – основна; 12 Мп, f/2.2 – надширококутна; 48 Мп, f/3.5, PDAF, OIS, 5 x zoom – телефото; 10.8 Мп, f/2.2 – фронтальна.

Samsung Galaxy A54 – найкращий бюджетний камерофон

Samsung Galaxy A54 – смартфон з чудовим Super AMOLED-дисплеєм, хорошою автономністю і вартістю трохи більше 15 тисяч гривень. У сегменті камерофонів знайти щось пристойне за такі гроші – дуже складне завдання. Galaxy A54 з його 50 Мп основною, 12 Мп надширококутною і 32 Мп селфі-камерами у 2023 році – головний вибір економного любителя фотографії.

Денні знімки з основної камери смартфона радують відмінним балансом білого, високою контрастністю і широким динамічним діапазоном. Майстрам із Samsung вдалося налаштувати правильний баланс між різкістю і деталізацією. Це допомогло фотографіями виглядати природно і яскраво – без натяку на штучну обробку. Це стосується і звичайних, і надширококутних знімків.

Вночі камера смартфона не перетворюється на гарбуз. Нічні знімки c A54 – з гідною деталізацією. Під час активації спеціального режиму для темного часу доби виростає різкість. Це допомагає в складних сценах домогтися більшого реалізму фотографії.

Знімати можна і в звичайному авторежимі. Головне, що смартфон легко справляється із завданням зйомки об’єктів після заходу сонця.

У портретних знімках помітно непоганий поділ об’єктів. Розмиття злегка надмірне, але зате з HDR можна знімати і при поганому освітленні без серйозної втрати якості.

Зйомка відео технічно можлива з роздільною здатністю до 4К 30 FPS. Практично без штатива знімати вийде тільки в 1080p 30 FPS – стабілізація не працює з 4K. Але цей нюанс меркне на тлі якості роликів. Відмінна контрастність, широкий динамічний діапазон і вдала передача кольору змусять купити недорогий штатив – і насолоджуватися.

Основні характеристики Samsung Galaxy A54:

  • процесор – Exynos 1380;
  • дисплей – 6.4 дюйма, Super AMOLED, 120 Гц, 1080 х 2340;
  • акумулятор – 5000 мА-год;
  • камери: 50 Мп, f/1.8, PDAF, OIS – основна; 12 Мп, f/2.2 – надширококутна; 32 Мп, f/2.2, 26 мм – фронтальна.

Висновок

Конкуренцію описаним чотирьом моделям може скласти і OnePlus 11. Флагман справляється з денними і нічними фото, має найкращу у своєму класі селфі-камеру, знімає ролики 8К 24 FPS зі стабілізацією. Можна згадати і про Oppo Find X6 Pro. Смартфон названо найкращим камерофоном весни 2023 року, але поки що не доступний в Україні.

Хороший камерофон не може коштувати дешево – це аксіома. І якщо Samsung A54 з якихось причин не влаштовує, а флагманський апарат просто не потрібен, є сенс задуматися про покупку фотоапарата для новачка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Дизайн, ціна та характеристики Huawei Watch Fit 3 розкриті рітейлером

    На сайті німецького інтернет-магазину був помічений ще не анонсований розумний годинник HUAWEI Watch Fit 3.…

    01.05.2024

    У деяких користувачів iPhone зник сон через несподівану проблему

    Apple офіційно визнала неполадку та активно розробляє рішення. Скарги з'явилися у соцмережах останні пару тижнів.…

    01.05.2024

    Як швидко та зручно набирати текст на iPhone. 4 поради для новачків

    Незважаючи на наявність різних клавіатур для яблучних смартфонів, багато користувачів вважають за краще використовувати стандартний…

    01.05.2024

    Відбувся реліз альтернативного браузера Arc для Windows

    Через п'ять місяців після прем'єри бета-версії браузер Arc для платформи Windows вийшов у випуск. Розробники випустили проморолик,…

    01.05.2024

    Кнопкові Nokia 215 4G, 225 4G та 235 4G надійшли у продаж. Скільки коштують

    Компанія HMD випустила на європейський ринок відразу три нові кнопкові телефони: Nokia 215 4G, Nokia…

    01.05.2024

    Android 15 скопіює у iOS корисну функцію екрана блокування

    Вивчаючи тестове складання Android 15 Beta 1.2, інсайдери виявили у ній цікаве нововведення. Йдеться про…

    01.05.2024