Топ-4 смартфони з хорошою камерою у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потреба в смартфоні з відмінною камерою актуальна і в 2023 році. Мандрівники, фотографи-початківці та любителі відео потребують моделей, які замінять фотоапарати. Вибрали для вас чотири найкращі смартфони, з камерами яких можна робити приголомшливо красиві знімки і записувати кіношні відеоролики.

Samsung Galaxy S23 Ultra – найкращий флагманський камерофон

Флагманський Samsung Galaxy S23 Ultra – багатоликий смартфон з розігнаним, дуже потужним процесором, видатним дисплеєм, бізнес-стилем і камерою 200 МП. Звання найкращого Android-смартфона в апарата забрати просто нікому. Незважаючи на кінематографічні ролики і живі фотографії iPhone 14 Pro Max, саме Galaxy S23 Ultra за сукупністю чинників – номер один у списку бажаних камерофонів у 2023 році.

Перевага Galaxy S23 Ultra помітна вже на папері. Основна камера 200 МП, 30-кратний оптичний зум, 100-кратний цифровий зум, шикарна селфікамера 12 МП – такого набору немає у смартфонів Google або Apple. Не дивно, що на Galaxy S23 Ultra знімають навіть кіно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З телефото-об’єктивом виходять дивовижні кадри нічного неба, планет, шпилів хмарочосів.

Основна камера робить знімки в 50 МП RAW і в повній роздільній здатності 200 МП. Технологія об’єднання пікселів дозволяє смартфону робити шикарні фото вдень і вночі. На кадрах помітні відмінна деталізація, яскраві, насичені кольори і повна відсутність шуму.

У портретній зйомці з рівнем S23 Ultra зрівняється хіба що iPhone 14 Pro Max. Глибина опрацьована ідеально, межі чіткі, деталізація об’єкта – як у журнальних фото.

Відеоможливості смартфона не відстають. Завдяки поліпшеній системі стабілізації ролики 8К 30 FPS виглядають, як справжнє документальне кіно. Динамічний діапазон чудовий, кольори реалістичні, жодних пікселів і шуму. На відпочинку або у відрядженні, на задньому дворі будинку або на стадіоні – з S23 Ultra можна зафіксувати на відео все і скрізь, будучи впевненим, що готовий ролик не потребуватиме доопрацювання.

Основні характеристики Samsung Galaxy S23 Ultra:

  • процесор – Snapdragon 8 Gen 2 з частотою до 3,36 ГГц;
  • дисплей – 6,8 дюйма, AMOLED, 3088×1440;
  • акумулятор – 5000 мА-год;
  • стандарт захисту – IP68;
  • камери: 200 Мп, f/1.7, 24 мм, PDAF, OIS, Laser AF – основна; 10 Мп, f/2.4, 70 мм, PDAF, OIS, потрійний зум – телефото; 10 Мп, f/4.9, 230 мм, PDAF, OIS, 10-кратний оптичний зум – телефото; 12 Мп, f/2.2, 13 мм, PDAF – ультраширока; 12 Мп, f/2.2, 26 мм, PDAF – фронтальна.

iPhone 14 Pro Max – максимум можливостей для професіоналів в області фото і відео

Прямий конкурент Samsung Galaxy S23 Ultra в області фото і відео. iPhone 14 Pro Max з 48 МП камерою реалізує технологію угруповання пікселів і пропонує знімати в 12 МП або 48 МП RAW. Реалізовано триразовий зум у телефотооб’єктиві, є 12 МП надширококутна камера з автофокусом, Photonic Engine і діафрагмою f/1.9 для якісних знімків у темряві.

Денні фото виділяються відмінною передачею кольору, знаковою контрастністю і 100% відсутністю шуму. Динамічний діапазон прекрасний навіть з вимкненим Smart HDR. Максимальної якості знімків можна домогтися, знімаючи в 48 МП RAW з подальшим зниженням до 12 МП під час постобробки. Але і без цих складних дій фотографії виходять чудовими.

Портретні фото стають в один ряд зі знімками з Galaxy S23 Ultra. Їхні вражаючі різкість і чіткість, природність розмиття фону та деталізація позначають топ-рівень камерофона.

Інтерес представляють і відеоможливості смартфона:

  • Зйомка в ProRes – режимі, за якого зберігаються споконвічні кольори. На виході виходять ролики, які рясніють натуральними відтінками і виглядають неймовірно реалістично.
  • Кінематографічний режим – можливість прямо з рук робити відео, які можна порівняти за динамікою, кольоропередачею і загальною деталізацією з документальним кіно.
  • Розширений динамічний діапазон завдяки Smart HDR під час зйомки в будь-якій роздільній здатності аж до 4К 60 FPS.

Основні характеристики iPhone 14 Pro Max:

  • процесор – Apple A16 Bionic;
  • дисплей – 6,7 дюйма, LTPO, Super Retina XDR, OLED, 120 Гц, 1290 x 2796;
  • акумулятор – 4323 мА-год;
  • камери: 48 Мп, f/1.8, 24 мм, PDAF, OIS – основна; 12 Мп, f/2.8, 77 мм, PDAF, OIS, потрійний зум – телефото; 12 Мп, f/2.2, 13 мм, PDAF – надширококутна; 12 Мп, f/1.9, 23 мм, PDAF – фронтальна.

Google Pixel 7 Pro – камерофон для любителів швидкої і красивої зйомки

Google Pixel 7 Pro впевнено виграв дуель за якістю фото у Galaxy S22 Ultra і впритул підібрався до Galaxy S23 Ultra. Штучний інтелект флагмана від Google допрацьовує знімки автоматично і пропонує фірмову обробку. За підтримки продуктивного процесора Tensor G2 і акумулятора на 5000 мА-год Pixel 7 Pro стає найкращим камерофоном для початківців. Підкуповує простота: без складних налаштувань і довгого вивчення канонів фотографії можна робити кадри, які вражають.

Основна камера Pixel 7 Pro 50 Мп видає фотографії з дуже м’якою палітрою кольорів, прекрасними динамічним діапазоном і деталізацією. Освітлення на якість знімків не впливає: для нічних фото у смартфона є оптимізований режим Auto Night Sight. Радує і надширококутний об’єктив, який отримав автофокус для зйомки фотографій різної стилістики.

Портрети з Pixel 7 Pro чудові. Допомога ШІ дуже доречна: деталізація і чіткість найвищі. Розмиття фону настільки природне, що його можна використовувати як зразок у якій-небудь книзі про мистецтво фотографії.

Відео у форматі 4К 60 FPS знімаються зі стабілізацією. При достатньому освітленні помітні дрібні деталі. Контрастність прекрасна, кольори яскраві та насичені. Деталізація не викликає питань.

Робота в нічний час доби не псує враження. Ореоли ліхтарів камера контролює, передача кольору не погіршується, шуму практично немає. Для зйомки з рук або зі штатива Google Pixel 7 Pro підходить початківцям і досвідченим користувачам.

Основні характеристики Google Pixel 7 Pro:

  • процесор – Google Tensor G2;
  • дисплей – 6,7 дюйма, LTPO, AMOLED 120 Гц, HDR10+, 1440 x 3120;
  • акумулятор – 5000 мА-год;
  • камери: 50 Мп, f/1.9, PDAF, OIS – основна; 12 Мп, f/2.2 – надширококутна; 48 Мп, f/3.5, PDAF, OIS, 5 x zoom – телефото; 10.8 Мп, f/2.2 – фронтальна.

Samsung Galaxy A54 – найкращий бюджетний камерофон

Samsung Galaxy A54 – смартфон з чудовим Super AMOLED-дисплеєм, хорошою автономністю і вартістю трохи більше 15 тисяч гривень. У сегменті камерофонів знайти щось пристойне за такі гроші – дуже складне завдання. Galaxy A54 з його 50 Мп основною, 12 Мп надширококутною і 32 Мп селфі-камерами у 2023 році – головний вибір економного любителя фотографії.

Денні знімки з основної камери смартфона радують відмінним балансом білого, високою контрастністю і широким динамічним діапазоном. Майстрам із Samsung вдалося налаштувати правильний баланс між різкістю і деталізацією. Це допомогло фотографіями виглядати природно і яскраво – без натяку на штучну обробку. Це стосується і звичайних, і надширококутних знімків.

Вночі камера смартфона не перетворюється на гарбуз. Нічні знімки c A54 – з гідною деталізацією. Під час активації спеціального режиму для темного часу доби виростає різкість. Це допомагає в складних сценах домогтися більшого реалізму фотографії.

Знімати можна і в звичайному авторежимі. Головне, що смартфон легко справляється із завданням зйомки об’єктів після заходу сонця.

У портретних знімках помітно непоганий поділ об’єктів. Розмиття злегка надмірне, але зате з HDR можна знімати і при поганому освітленні без серйозної втрати якості.

Зйомка відео технічно можлива з роздільною здатністю до 4К 30 FPS. Практично без штатива знімати вийде тільки в 1080p 30 FPS – стабілізація не працює з 4K. Але цей нюанс меркне на тлі якості роликів. Відмінна контрастність, широкий динамічний діапазон і вдала передача кольору змусять купити недорогий штатив – і насолоджуватися.

Основні характеристики Samsung Galaxy A54:

  • процесор – Exynos 1380;
  • дисплей – 6.4 дюйма, Super AMOLED, 120 Гц, 1080 х 2340;
  • акумулятор – 5000 мА-год;
  • камери: 50 Мп, f/1.8, PDAF, OIS – основна; 12 Мп, f/2.2 – надширококутна; 32 Мп, f/2.2, 26 мм – фронтальна.

Висновок

Конкуренцію описаним чотирьом моделям може скласти і OnePlus 11. Флагман справляється з денними і нічними фото, має найкращу у своєму класі селфі-камеру, знімає ролики 8К 24 FPS зі стабілізацією. Можна згадати і про Oppo Find X6 Pro. Смартфон названо найкращим камерофоном весни 2023 року, але поки що не доступний в Україні.

Хороший камерофон не може коштувати дешево – це аксіома. І якщо Samsung A54 з якихось причин не влаштовує, а флагманський апарат просто не потрібен, є сенс задуматися про покупку фотоапарата для новачка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.