Екрани iPhone стануть розумними: що відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До презентації iOS 17 залишилося кілька тижнів. Авторитетний інсайдер Марк Гурман з Bloomberg поділився важливим витоком прямо перед анонсом.

Виявляється, головна фішка iOS 17 – повністю перероблений екран блокування iPhone. Крім годинника і віджетів, на ньому будуть відображатися вікна з актуальною інформацією: погода, плани на день, зустрічі, стан розумного будинку, календарі тощо. Ці вікна буде видно тільки в заблокованому стані за горизонтальної орієнтації екрана. Вони будуть схожі на великі віджети на темному тлі з яскравим текстом та іконками.

Цією функцією Apple хоче зробити так, щоб iPhone був корисний навіть тоді, коли вимкнений. Очікується, що виглядати це буде як смарт-екран, який є, наприклад, у “Ощаду” або Google. Поки незрозуміло, чи буде ця панель з віджетами відображатися завжди або тільки під час заряджання. Є ймовірність, що опцію отримають виключно iPhone з підтримкою AOD.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPad теж отримають функцію смарт-екранів. За словами Гурмана, в Apple розробляють док-станцію для планшетів, яка заряджатиме пристрій і переводитиме дисплей iPad у режим віджетів. Схожа технологія вже є в Google Pixel Tablet.

За допомогою iPad на смарт-екрані можна буде керувати розумним будинком і активувати опцію цифрової фоторамки. Чи підтвердиться цей витік, дізнаємося на WWDC 2023, яка відбудеться 5 червня о 20:00 за МСК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.