Смартфони

Samsung Galaxy Fold 5 – чого чекати від нового Galaxy Fold

Share

Samsung зазвичай випускає нові пристрої Galaxy Z Fold і Z Flip якраз до осіннього сезону. Складні телефони в даний час відносяться до четвертого покоління, витіснивши серію Galaxy Note, яка колись правила. Зайве говорити, що Samsung Galaxy Z Fold 5 буде наступним у черзі на звання найпреміальнішого телефону Samsung цього року після флагманського Galaxy S23 Ultra.

Згідно з останніми повідомленнями , Samsung Galaxy Z Fold 5 надійде в продаж наприкінці липня, і про нього вже є багато інформації, тому я вирішив для вас зібрати в одному місці все що відомо про майбутній Фолд.

Глобально жодних змін, це, як і раніше, форм фактор книжки з двома дисплеями з частотою 120 Гц, потрійною камерою на задній панелі, кращим чипсетом всередині і водонепроникністю IPX8.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось що ми знаємо на даний момент.

Нова петля

Почнемо з дизайну. Складні телефони Samsung завжди мали зазор між двома половинками в складеному вигляді. Це була одна з найбільших претензій до Galaxy Z Fold.

У нещодавньому звіті стверджується, що Galaxy Z Fold 5 цього позбудеться як грибка на ногах або прищів. Кажуть, що компанія застосує шарнір у вигляді краплі, аналогічний тому, що ми бачили на OPPO Find N2 і Motorola Razr 2022. Це забезпечить щільне прилягання двох сторін дисплея одна до одної, коли пристрій складено.

На даний момент новий беззазорний дизайн більш-менш підтверджений. І новий шарнір вирішує ще одну проблему серії Galaxy Z Fold (і більшості її конкурентів) – складку в середині дисплея. Завдяки новому шарнірному механізму складаний дисплей утворює форму краплі всередині шарніра під час складання, що усуває необхідність у складках. Подібні підходи ми вже бачили в серіях Moto Razr і Oppo Find N.

Ба більше, корейське видання Naver стверджує, що побачило прототип шарніра Galaxy Z Fold 5 на виставці CES 2023. На цьому зображенні показаний передбачуваний дизайн порівняно з Galaxy Z Fold 4, і, безумовно, новий шарнір робить пристрій набагато компактнішим.

І нарешті інсайдер OnLeaks опублікував кілька рендерів за заводськими характеристиками, давши нам перше уявлення про Fold 5. Інсайдер повідомляє, що Samsung зменшила товщину смартфона до 13,4 мм у складеному вигляді. Також очікується, що він збереже той самий 6,2-дюймовий зовнішній дисплей і 7,6-дюймовий внутрішній екран. Однак Samsung може зменшити розмір рамок.

Характеристики та особливості

Надійний інсайдер Йогеш Брар заявив 6 квітня, що Galaxy Z Fold 5 використовуватиме чипсет Snapdragon 8 Gen 2, представлений у лінійці Galaxy S23.

Можливо, найважливіший слух – це характеристики камери телефону. Samsung, найімовірніше, буде використовувати 50-мегапіксельний датчик ISOCELL GN3 від Galaxy Z Fold4 як основний блок для Galaxy Z Fold5. Це залишає місце для припущень про те, чи поліпшить Samsung дві селфі-камери, надшироку і 3-кратний зум.

Корейське видання ET News повідомило, що Samsung вирішила не додавати слот для S Pen у Z Fold 5. Компанія, мабуть, вирішила не впроваджувати слот, оскільки це зробило б складаний пристрій товщим. ET News – досить авторитетне видання, тому нам, ймовірно, варто довіритися їхній інформації про те, що слота для S-Pen не буде. Тим часом, цілком очевидно, що внутрішній екран Galaxy Z Fold5 буде підтримувати S Pen.

Ціни

І Galaxy Z Fold 3, і Galaxy Z Fold 4 на момент запуску коштували 1799 доларів. Навряд чи варто очікувати, що Samsung знизить ціну на Galaxy Z Fold 5. Ми також не очікуємо, що Samsung підвищить ціну на нову складну модель порівняно з її попередниками. Особливо з урахуванням поточного стану світової економіки. Для Samsung було б нерозумно підвищувати ціни на смартфони і робити свій складаний флагман ще більш недоступним, ніж він уже є для більшості людей.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Тім Кук анонсував власний штучний інтелект Apple, який затьмарить решту нейромереж

    Під час сьогоднішнього звіту про доходи та збитки за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний…

    03.05.2024

    Фахівці назвали причину частих поломок смартфонів: ніколи так не робіть

    Коли говорять про безепеку гаджетів, часто рекомендують правильно заряджати батарею, тримати подалі від води та…

    03.05.2024

    Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

    Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному…

    03.05.2024

    7 налаштувань конфіденційності Telegram, які варто увімкнути негайно

    Поки невідомо, як довго ми ще можемо користуватися месенджером Telegram, у зв’язку з останніми подіями,…

    03.05.2024

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

    Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і…

    03.05.2024

    У якому приміщенні не можна заряджати смартфон

    До початку літа залишилося не так багато часу. Варто звернути увагу на деякі важливі правила…

    03.05.2024