Samsung Galaxy Fold 5 – чого чекати від нового Galaxy Fold

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung зазвичай випускає нові пристрої Galaxy Z Fold і Z Flip якраз до осіннього сезону. Складні телефони в даний час відносяться до четвертого покоління, витіснивши серію Galaxy Note, яка колись правила. Зайве говорити, що Samsung Galaxy Z Fold 5 буде наступним у черзі на звання найпреміальнішого телефону Samsung цього року після флагманського Galaxy S23 Ultra.

Згідно з останніми повідомленнями , Samsung Galaxy Z Fold 5 надійде в продаж наприкінці липня, і про нього вже є багато інформації, тому я вирішив для вас зібрати в одному місці все що відомо про майбутній Фолд.

Глобально жодних змін, це, як і раніше, форм фактор книжки з двома дисплеями з частотою 120 Гц, потрійною камерою на задній панелі, кращим чипсетом всередині і водонепроникністю IPX8.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось що ми знаємо на даний момент.

Нова петля

Почнемо з дизайну. Складні телефони Samsung завжди мали зазор між двома половинками в складеному вигляді. Це була одна з найбільших претензій до Galaxy Z Fold.

У нещодавньому звіті стверджується, що Galaxy Z Fold 5 цього позбудеться як грибка на ногах або прищів. Кажуть, що компанія застосує шарнір у вигляді краплі, аналогічний тому, що ми бачили на OPPO Find N2 і Motorola Razr 2022. Це забезпечить щільне прилягання двох сторін дисплея одна до одної, коли пристрій складено.

На даний момент новий беззазорний дизайн більш-менш підтверджений. І новий шарнір вирішує ще одну проблему серії Galaxy Z Fold (і більшості її конкурентів) – складку в середині дисплея. Завдяки новому шарнірному механізму складаний дисплей утворює форму краплі всередині шарніра під час складання, що усуває необхідність у складках. Подібні підходи ми вже бачили в серіях Moto Razr і Oppo Find N.

Ба більше, корейське видання Naver стверджує, що побачило прототип шарніра Galaxy Z Fold 5 на виставці CES 2023. На цьому зображенні показаний передбачуваний дизайн порівняно з Galaxy Z Fold 4, і, безумовно, новий шарнір робить пристрій набагато компактнішим.

І нарешті інсайдер OnLeaks опублікував кілька рендерів за заводськими характеристиками, давши нам перше уявлення про Fold 5. Інсайдер повідомляє, що Samsung зменшила товщину смартфона до 13,4 мм у складеному вигляді. Також очікується, що він збереже той самий 6,2-дюймовий зовнішній дисплей і 7,6-дюймовий внутрішній екран. Однак Samsung може зменшити розмір рамок.

Характеристики та особливості

Надійний інсайдер Йогеш Брар заявив 6 квітня, що Galaxy Z Fold 5 використовуватиме чипсет Snapdragon 8 Gen 2, представлений у лінійці Galaxy S23.

Можливо, найважливіший слух – це характеристики камери телефону. Samsung, найімовірніше, буде використовувати 50-мегапіксельний датчик ISOCELL GN3 від Galaxy Z Fold4 як основний блок для Galaxy Z Fold5. Це залишає місце для припущень про те, чи поліпшить Samsung дві селфі-камери, надшироку і 3-кратний зум.

Корейське видання ET News повідомило, що Samsung вирішила не додавати слот для S Pen у Z Fold 5. Компанія, мабуть, вирішила не впроваджувати слот, оскільки це зробило б складаний пристрій товщим. ET News – досить авторитетне видання, тому нам, ймовірно, варто довіритися їхній інформації про те, що слота для S-Pen не буде. Тим часом, цілком очевидно, що внутрішній екран Galaxy Z Fold5 буде підтримувати S Pen.

Ціни

І Galaxy Z Fold 3, і Galaxy Z Fold 4 на момент запуску коштували 1799 доларів. Навряд чи варто очікувати, що Samsung знизить ціну на Galaxy Z Fold 5. Ми також не очікуємо, що Samsung підвищить ціну на нову складну модель порівняно з її попередниками. Особливо з урахуванням поточного стану світової економіки. Для Samsung було б нерозумно підвищувати ціни на смартфони і робити свій складаний флагман ще більш недоступним, ніж він уже є для більшості людей.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.