Смартфони

Топ-10 найкращих смартфонів із 3.5 мм роз’ємом для навушників у 2023 році

Share

Принадність 3.5 мм роз’єму для навушників у тому, що це один з небагатьох по-справжньому універсальних стандартів, що залишилися. Але з легкої подачі Apple в сучасних смартфонах він зустрічається все рідше і рідше. Виробники кажуть, що мініджек займає занадто багато місця в корпусі, яке можна використовувати більш ефективно. Тільки всі прекрасно розуміють, що це бізнес – компанії просто хочуть більше заробляти на бездротових гарнітурах.

Якщо ви меломан, який полюбляє свої дротові навушники, не засмучуйтеся – вибір маленький, але все ж таки є. Ми зібрали найкращі смартфони з роз’ємом для навушників, які можна купити у 2023 році.

№10 – Poco M5

Ціна: від 125$ (на AliExpress)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Poco M5 – найбільш збалансований ультрабюджетник, який зараз є на ринку. Він оснащений якісним IPS-екраном на 6.58-дюймів з частотою оновлення 90 Гц (FullHD+), а також непоганим процесором Helio G99 c 4 ГБ оперативки в початковій конфігурації. Такого “заліза” вистачає для адекватної роботи MIUI, стрімінгових сервісів, плеєра та інших додатків.

Усе гаразд і з автономністю завдяки акумулятору на 5000 мАг із зарядкою 18 Вт. Є потрійна камера на 50+2+2 МП, окремий слот для карт пам’яті, NFC, і захист від бризок за стандартом IP52. Справжній топ за свої гроші.

№9 – Realme 10

Ціна: від 180$

Смартфони з входом на навушники в бюджетному сегменті, на щастя, поки що не рідкість. Любителям AMOLED-екранів можемо порекомендувати Realme 10. З плюсів – контрастний і яскравий дисплей на 6.4-дюйма (90 Гц), батарея ємністю 5000 мАгод з підтримкою швидкої 33-ватної зарядки, одразу 4/128 ГБ пам’яті в найдешевшій версії, і можливість розширити сховище картою MicroSD до 1 ТБ.

За іншими характеристиками Realme 10 дуже схожий на Poco M5, навіть процесори тут однакові – Helio G99. Але на відміну від Xiaomi, у прошивці Realme UI немає дратівливої реклами.

№8 – LG V60

Ціна: від 165$

Авантюра для тих, хто хоче отримати найкращий смартфон для навушників за мінімальні гроші. Відновлений LG V60 можна замовити з AliExpress за ціною бюджетних китайців. Він має вбудований ЦАП (Sabre ES9219), який перетравлює аудіофайли з 32-бітовим звуком при частоті дискретизації 384 кГц, і може розгойдати повнорозмірні навушники з високим опором.

Флагман LG оснащений гучними стереодинаміками, процесором Snapdragon 865 (7 нм), вологозахистом IP68, бездротовою зарядкою, камерою з оптичною стабілізацією та іншими преміум-фішками. За якістю звуку V60 легко потягається з Hi-Fi плеєрами початкового рівня. Однак ви повинні розуміти, що купівля трирічного смартфона на Алі, або б/в девайса з рук, пов’язана з ризиком нарватися на проблемний пристрій.

№7 – Poco X5 Pro

Ціна: від 270$

Poco X5 Pro – перевірений середняк від Xiaomi, який можна взяти в найближчому магазині, або замовити за вигідною ціною з Китаю. Смартфон отримав крутий AMOLED-дисплей на 6.68 дюйма з розгорткою 120 Гц, підтримкою Dolby Vision і HDR10+. Усередині стоїть потужний чип Snapdragon 778G, який тягне будь-які ігри на середньо-високих налаштуваннях графіки.

Камера тут потрійна, на 108+2+2 МП з ультраширококутним об’єктивом. За автономність відповідає батарея на 5000 мАг зі швидкою 67 ватною зарядкою. З інших фішок – ІЧ-порт, модуль NFC, реверсивна зарядка по дроту, вологозахист IP53. Зазначимо, що в пристроях з MIUI є підтримка звуку Dolby Atmos і вбудований графічний еквалайзер, який працює з усіма запущеними додатками.

№6 – Nokia XR20

Ціна: від 300$

Часто кидаєте телефон? Якщо ви читаєте це крізь тріснутий екран, варто задуматися про покупку Nokia XR20. Його дисплей захищений склом Gorilla Glass Victus, яке зазвичай використовується тільки у флагманах, а задня частина зроблена з міцного полімерного композиту. Корпус захищений від вологи за стандартом IP68, ще є бездротова зарядка і NFC для здійснення безконтактних платежів.

XR20 побудований на бюджетному процесорі Snapdragon 480, але за рахунок чистого Android працює модель досить спритно. Акумулятор ємністю 4630 мАг забезпечує чесну добу автономності, а пам’ять можна розширити картою MicroSD (використовується гібридний слот). Камери на 48+12 МП зірок з неба не хапають, але загалом це дуже добротний пристрій, у якого немає конкурентів у цьому бюджеті.

№5 – Google Pixel 5a

Ціна: від 250$

Смартфони Google Pixel рідко можна зустріти в руках користувачів, але обізнані люди розуміють у чому їхня принадність. Ці апарати першими отримують оновлення, Android ідеально оптимізований під їхнє залізо, а камера може конкурувати з флагманами топ-рівня. Pixel 5a – це вже не новий, але все ще актуальний девайс, останній з “пікселів” з 3.5 мм jack.

Модель пропонує компактний 6.53-дюймовий OLED-екран з тонкими рамками, процесор Snapdragon 765G і 6 ГБ оперативної пам’яті. Подвійна камера складається з об’єктивів на 12+16 МП і оснащена оптостабом, а спереду знаходиться 8-мегапіксельна фронталка. Також є батарея ємністю 4680 мАг, класичний сканер відбитків на спинці, захист від вологи за стандартом IP67, порт Type-C, і NFC модуль.

№4 – Redmi Note 12 Turbo (Poco F5)

Ціна: від 350$

Redmi Note 12 Turbo (він же Poco F5 на глобальному ринку) – це найбільш наворочений за характеристиками середняк 2023 року. У ньому є буквально все, щоб забути про покупку флагманів. Смартфон отримав відмінний 6.67-дюймовий AMOLED екран з частотою оновлення 120 Гц і передачею 68 мільярдів кольорів. Процесор Snapdragon 7+ Gen 2 за продуктивністю випереджає SD870 та інші топові чипи минулих поколінь, всі ігри пристрій тягне на максималках.

Камера на 64+8+2 має оптичну стабілізацію головного об’єктива і робить деталізовані знімки в будь-яких умовах. Автономністю гаджет забезпечує батарея на 5000 мАг з реактивною зарядкою потужністю 67 Вт. Є одразу 8/256 ГБ пам’яті в базовій конфігурації, NFC, непогані стереодинаміки. І роз’єм для навушників, куди ж без нього!

№3 – ASUS Zenfone 9

Ціна: від 620$

При діагоналі всього 5.9 дюйма це один з найкомпактніших Android-флагманів, причому за потужністю цей “малюк” не поступається конкурентам з топ-сегмента. Zenfone 9 оснащений чипсетом Snapdragon 8+ Gen 1, який має запас продуктивності на роки вперед. Екран оновлюється з частотою 120 Гц, є водонепроникність IP68, акумулятор на півтора дня автономної роботи, і приємна шорстка текстура ззаду, завдяки якій телефон приємно тримати в руках і використовувати.

Також вас порадує мініджек і стереодинаміки з гучним звучанням. Система камер на 50+12 МП – в порядку. У ній немає нічого революційного, хоча всі оглядачі хвалять відмінну стабілізацію відео під час руху. З мінусів виділимо відсутність бездротової зарядки, і тільки два роки оновлень – у флагманів Asus один з найкоротших термінів підтримки на ринку.

№2 – Asus ROG Phone 7

Ціна: від 690$

Основна причина придбати Asus ROG Phone 7 полягає в тому, що це ультимативний пристрій для любителів мобільних ігор. Він не тільки оснащений найпередовішими характеристиками, як-от частота оновлення екрана 165 Гц, до 16 ГБ ОЗП і процесор Snapdragon 8 Gen 2, а й пропонується зі всілякими аксесуарами (геймпад ROG Kunai 3 або охолодження AeroActive Cooler 7), які роблять геймінг на телефоні захопливішим.

Непогано справи йдуть з автономністю, батареї ємністю 6000 мАг легко вистачить на два дні при звичайному використанні або на довгі ігрові сесії. Причому для зарядки тут передбачено додатковий порт Type-C, щоб кабель не заважав тримати телефон у горизонтальному режимі. У комплект поставки входить 65-ватний адаптер, який заряджає флагман з 0 до 100% за 42 хвилини. Гучний стереозвук і роз’єм для навушників у телефоні для ігор, зрозуміло, теж є.

№1 – Sony Xperia 1 IV

Ціна: від 800$

Sony Xperia 1 IV коштує надто дорого, але це найкращий телефон із 3.5 мм роз’ємом, який є на ринку. Флагман єдиний має 4K OLED 120 Гц екран, що робить його фантастичним для перегляду фільмів (настільки фантастичним, наскільки може бути крихітний екран телефону в принципі). У нього чудово звучать фронтальні стереодинаміки і є слот під MicroSD, тож місце для зберігання контенту завжди знайдеться. Потрійна камера на 12+12+12 МП не найкраща в класі, але вона спонукає налаштовувати параметри фото і відео вручну, і тим самим вчить вас правильно знімати. Абсолютно будь-які функції преміум-сегмента, включно з вологозахистом і бездротовою зарядкою, тут є.

Це були всі смартфони з мініджеком 2023 року, які заслуговують на увагу. Пишіть у коментарях, яким девайсом користуєтеся ви?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як штучний інтелект допомагає нам жити

    Ми живемо в епоху розвитку нейромереж — комп'ютерні системи реально починають думати практично так, як…

    06.05.2024

    Смартфони з технологією eSIM 2024: віртуальна сім-картка, як користуватися

    Сучасна технологія eSIM спрощує процес підключення до мобільного зв'язку та відкриває нові можливості для різних…

    06.05.2024

    Японці протестували перший у світі 6G-девайс: у 10 разів швидший, ніж 5G

    Над проектом 6G-пристрою одночасно працювали такі компанії, як NEC Corporation, Fujitsu, DOCOMO та NTT. На…

    06.05.2024

    У мережу злили перші подробиці про флагман Xiaomi 15 Pro

    Перше, на що звернуло увагу джерело, так це на те, що Xiaomi 15 Pro отримає…

    06.05.2024

    «Розкладачку» Motorola Razr 50 Ultra показали наживо до анонсу

    Майбутній доладний телефон Motorola Razr 50 Ultra, схоже, близький до випуску, оскільки в мережі з'явилися…

    06.05.2024

    Rabbit R1 – головні недоліки і переваги “унікального” смартфона

    "Передбачається, що це більш простий компаньйон для мого телефону, проте R1 часто говорить мені використовувати…

    06.05.2024