Топ-10 найкращих смартфонів із 3.5 мм роз’ємом для навушників у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Принадність 3.5 мм роз’єму для навушників у тому, що це один з небагатьох по-справжньому універсальних стандартів, що залишилися. Але з легкої подачі Apple в сучасних смартфонах він зустрічається все рідше і рідше. Виробники кажуть, що мініджек займає занадто багато місця в корпусі, яке можна використовувати більш ефективно. Тільки всі прекрасно розуміють, що це бізнес – компанії просто хочуть більше заробляти на бездротових гарнітурах.

Якщо ви меломан, який полюбляє свої дротові навушники, не засмучуйтеся – вибір маленький, але все ж таки є. Ми зібрали найкращі смартфони з роз’ємом для навушників, які можна купити у 2023 році.

№10 – Poco M5

Ціна: від 125$ (на AliExpress)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Poco M5 – найбільш збалансований ультрабюджетник, який зараз є на ринку. Він оснащений якісним IPS-екраном на 6.58-дюймів з частотою оновлення 90 Гц (FullHD+), а також непоганим процесором Helio G99 c 4 ГБ оперативки в початковій конфігурації. Такого “заліза” вистачає для адекватної роботи MIUI, стрімінгових сервісів, плеєра та інших додатків.

Усе гаразд і з автономністю завдяки акумулятору на 5000 мАг із зарядкою 18 Вт. Є потрійна камера на 50+2+2 МП, окремий слот для карт пам’яті, NFC, і захист від бризок за стандартом IP52. Справжній топ за свої гроші.

№9 – Realme 10

Ціна: від 180$

Смартфони з входом на навушники в бюджетному сегменті, на щастя, поки що не рідкість. Любителям AMOLED-екранів можемо порекомендувати Realme 10. З плюсів – контрастний і яскравий дисплей на 6.4-дюйма (90 Гц), батарея ємністю 5000 мАгод з підтримкою швидкої 33-ватної зарядки, одразу 4/128 ГБ пам’яті в найдешевшій версії, і можливість розширити сховище картою MicroSD до 1 ТБ.

За іншими характеристиками Realme 10 дуже схожий на Poco M5, навіть процесори тут однакові – Helio G99. Але на відміну від Xiaomi, у прошивці Realme UI немає дратівливої реклами.

№8 – LG V60

Ціна: від 165$

Авантюра для тих, хто хоче отримати найкращий смартфон для навушників за мінімальні гроші. Відновлений LG V60 можна замовити з AliExpress за ціною бюджетних китайців. Він має вбудований ЦАП (Sabre ES9219), який перетравлює аудіофайли з 32-бітовим звуком при частоті дискретизації 384 кГц, і може розгойдати повнорозмірні навушники з високим опором.

Флагман LG оснащений гучними стереодинаміками, процесором Snapdragon 865 (7 нм), вологозахистом IP68, бездротовою зарядкою, камерою з оптичною стабілізацією та іншими преміум-фішками. За якістю звуку V60 легко потягається з Hi-Fi плеєрами початкового рівня. Однак ви повинні розуміти, що купівля трирічного смартфона на Алі, або б/в девайса з рук, пов’язана з ризиком нарватися на проблемний пристрій.

№7 – Poco X5 Pro

Ціна: від 270$

Poco X5 Pro – перевірений середняк від Xiaomi, який можна взяти в найближчому магазині, або замовити за вигідною ціною з Китаю. Смартфон отримав крутий AMOLED-дисплей на 6.68 дюйма з розгорткою 120 Гц, підтримкою Dolby Vision і HDR10+. Усередині стоїть потужний чип Snapdragon 778G, який тягне будь-які ігри на середньо-високих налаштуваннях графіки.

Камера тут потрійна, на 108+2+2 МП з ультраширококутним об’єктивом. За автономність відповідає батарея на 5000 мАг зі швидкою 67 ватною зарядкою. З інших фішок – ІЧ-порт, модуль NFC, реверсивна зарядка по дроту, вологозахист IP53. Зазначимо, що в пристроях з MIUI є підтримка звуку Dolby Atmos і вбудований графічний еквалайзер, який працює з усіма запущеними додатками.

№6 – Nokia XR20

Ціна: від 300$

Часто кидаєте телефон? Якщо ви читаєте це крізь тріснутий екран, варто задуматися про покупку Nokia XR20. Його дисплей захищений склом Gorilla Glass Victus, яке зазвичай використовується тільки у флагманах, а задня частина зроблена з міцного полімерного композиту. Корпус захищений від вологи за стандартом IP68, ще є бездротова зарядка і NFC для здійснення безконтактних платежів.

XR20 побудований на бюджетному процесорі Snapdragon 480, але за рахунок чистого Android працює модель досить спритно. Акумулятор ємністю 4630 мАг забезпечує чесну добу автономності, а пам’ять можна розширити картою MicroSD (використовується гібридний слот). Камери на 48+12 МП зірок з неба не хапають, але загалом це дуже добротний пристрій, у якого немає конкурентів у цьому бюджеті.

№5 – Google Pixel 5a

Ціна: від 250$

Смартфони Google Pixel рідко можна зустріти в руках користувачів, але обізнані люди розуміють у чому їхня принадність. Ці апарати першими отримують оновлення, Android ідеально оптимізований під їхнє залізо, а камера може конкурувати з флагманами топ-рівня. Pixel 5a – це вже не новий, але все ще актуальний девайс, останній з “пікселів” з 3.5 мм jack.

Модель пропонує компактний 6.53-дюймовий OLED-екран з тонкими рамками, процесор Snapdragon 765G і 6 ГБ оперативної пам’яті. Подвійна камера складається з об’єктивів на 12+16 МП і оснащена оптостабом, а спереду знаходиться 8-мегапіксельна фронталка. Також є батарея ємністю 4680 мАг, класичний сканер відбитків на спинці, захист від вологи за стандартом IP67, порт Type-C, і NFC модуль.

№4 – Redmi Note 12 Turbo (Poco F5)

Ціна: від 350$

Redmi Note 12 Turbo (він же Poco F5 на глобальному ринку) – це найбільш наворочений за характеристиками середняк 2023 року. У ньому є буквально все, щоб забути про покупку флагманів. Смартфон отримав відмінний 6.67-дюймовий AMOLED екран з частотою оновлення 120 Гц і передачею 68 мільярдів кольорів. Процесор Snapdragon 7+ Gen 2 за продуктивністю випереджає SD870 та інші топові чипи минулих поколінь, всі ігри пристрій тягне на максималках.

Камера на 64+8+2 має оптичну стабілізацію головного об’єктива і робить деталізовані знімки в будь-яких умовах. Автономністю гаджет забезпечує батарея на 5000 мАг з реактивною зарядкою потужністю 67 Вт. Є одразу 8/256 ГБ пам’яті в базовій конфігурації, NFC, непогані стереодинаміки. І роз’єм для навушників, куди ж без нього!

№3 – ASUS Zenfone 9

Ціна: від 620$

При діагоналі всього 5.9 дюйма це один з найкомпактніших Android-флагманів, причому за потужністю цей “малюк” не поступається конкурентам з топ-сегмента. Zenfone 9 оснащений чипсетом Snapdragon 8+ Gen 1, який має запас продуктивності на роки вперед. Екран оновлюється з частотою 120 Гц, є водонепроникність IP68, акумулятор на півтора дня автономної роботи, і приємна шорстка текстура ззаду, завдяки якій телефон приємно тримати в руках і використовувати.

Також вас порадує мініджек і стереодинаміки з гучним звучанням. Система камер на 50+12 МП – в порядку. У ній немає нічого революційного, хоча всі оглядачі хвалять відмінну стабілізацію відео під час руху. З мінусів виділимо відсутність бездротової зарядки, і тільки два роки оновлень – у флагманів Asus один з найкоротших термінів підтримки на ринку.

№2 – Asus ROG Phone 7

Ціна: від 690$

Основна причина придбати Asus ROG Phone 7 полягає в тому, що це ультимативний пристрій для любителів мобільних ігор. Він не тільки оснащений найпередовішими характеристиками, як-от частота оновлення екрана 165 Гц, до 16 ГБ ОЗП і процесор Snapdragon 8 Gen 2, а й пропонується зі всілякими аксесуарами (геймпад ROG Kunai 3 або охолодження AeroActive Cooler 7), які роблять геймінг на телефоні захопливішим.

Непогано справи йдуть з автономністю, батареї ємністю 6000 мАг легко вистачить на два дні при звичайному використанні або на довгі ігрові сесії. Причому для зарядки тут передбачено додатковий порт Type-C, щоб кабель не заважав тримати телефон у горизонтальному режимі. У комплект поставки входить 65-ватний адаптер, який заряджає флагман з 0 до 100% за 42 хвилини. Гучний стереозвук і роз’єм для навушників у телефоні для ігор, зрозуміло, теж є.

№1 – Sony Xperia 1 IV

Ціна: від 800$

Sony Xperia 1 IV коштує надто дорого, але це найкращий телефон із 3.5 мм роз’ємом, який є на ринку. Флагман єдиний має 4K OLED 120 Гц екран, що робить його фантастичним для перегляду фільмів (настільки фантастичним, наскільки може бути крихітний екран телефону в принципі). У нього чудово звучать фронтальні стереодинаміки і є слот під MicroSD, тож місце для зберігання контенту завжди знайдеться. Потрійна камера на 12+12+12 МП не найкраща в класі, але вона спонукає налаштовувати параметри фото і відео вручну, і тим самим вчить вас правильно знімати. Абсолютно будь-які функції преміум-сегмента, включно з вологозахистом і бездротовою зарядкою, тут є.

Це були всі смартфони з мініджеком 2023 року, які заслуговують на увагу. Пишіть у коментарях, яким девайсом користуєтеся ви?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.