iPhone 12 – чи варто купувати в 2023 році

Apple iPhone 12 - чи варто купувати цю модель смартфона Apple у 2023 році?

Відгуки про iPhone 12 після його запуску були досить неоднозначними. Сам телефон, звісно, має досить хороші відгуки, як і практично кожен флагман від Apple, але суперечки викликало зовсім інше. Йдеться про вилучення зарядного пристрою та навушників EarPods з упаковки з телефоном. Починаючи з цього покоління телефонів Apple, єдине обладнання, яке ви отримуєте разом зі смартфоном, – це кабель Lightning для зарядки телефону та іншого обладнання Apple, наприклад, бездротових навушників AirPods.

Виникла додаткова суперечка щодо того, скільки часу працює iPhone 12 від батареї при використанні 5G-з’єднання. Цю проблему можна вирішити простим способом. Apple прислухалася до своїх клієнтів і дозволила вам налаштувати, як буде використовуватися 5G-з’єднання. Можна встановити опцію, яка змусить телефон автоматично перемикатися на менш енергоємний 4G, коли новіший стандарт не забезпечує значно кращої продуктивності.

Що виділяє iPhone 12, особливо в порівнянні з іншими телефонами Apple, так це дисплей. Раніше OLED-екрани встановлювалися лише в топових версіях смартфонів від Apple. Це змінилося з появою iPhone 12. Коли він вийшов, кожна версія iPhone 12 була оснащена OLED-дисплеєм Super Retina XDR, який пропонує дуже реалістичне і чітке зображення.

Технічні характеристики Apple iPhone 12

Apple iPhone 12 початкового рівня має розміри 146,7 x 71,5 x 7,4 міліметра і оснащений 6,1-дюймовим OLED-дисплеєм Super Retina XDR. Його роздільна здатність становить 2532 x 1170 пікселів. Смартфон працює на чіпі Apple A14 Bionic і має 4 гігабайти оперативної пам’яті LPDDR4X. Вага всього смартфона становить 162 грами.

Смартфон може бути оснащений 64, 128 або 256 гігабайтами пам’яті. Він оснащений трьома камерами, двома на задній панелі та однією на передній. Смартфон доступний у чорному, білому, червоному, фіолетовому, зеленому та синьому кольорах.

Порівняння моделей 12 серій

Apple пропонує покупцям на вибір до чотирьох версій у кожній серії. iPhone 12 не є винятком у цьому відношенні. Для зручності ми порівняємо всі моделі з Apple iPhone 12 початкового рівня.

Дуже схожим на базову версію є Apple iPhone 12 mini, який є просто зменшеною версією телефону. Такі речі, як камера, накопичувач, процесор і оперативна пам’ять, нічим не відрізняються від звичайного iPhone 12. Розмір – це фактично головна і єдина відмінність. Телефон має розміри 131,5 x 64,2 x 7,4 мм, тобто він на 15 мм коротший і більш ніж на 7 мм вужчий. Через це його вага зменшилася до 133 грамів, а роздільна здатність становить 2340 x 1080 пікселів.

Наступний тип – це iPhone 12 Pro. За розміром і процесором він нічим не відрізняється від базової версії. Однак він має більше оперативної пам’яті, до 6 ГБ, і загалом чотири камери, одну спереду і три ззаду. Важить він також більше – 189 грамів.

Найбільший доступний смартфон iPhone 12 – це iPhone 12 Pro Max. За технічними характеристиками телефон нічим не відрізняється від звичайної моделі Pro. Однак він має більший 6,7-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 2778 x 1284 пікселів. Через це габарити та вага також більші. Телефон важить 228 грамів, а його розміри складають 160,8 x 78,1 x 7,4 мм.

iPhone 11 проти 12 проти 13 – відмінності

Через свій вік iPhone 12 порівнюють або зі старішим iPhone 11, або з новішим iPhone 13. Стрибок до 14-ї моделі просто занадто великий, щоб будь-які порівняння мали сенс. Тож як порівняти iPhone 11 та 12? Найбільша відмінність – це, звичайно, процесор. У старшій моделі ми зустрічаємо чіп A13 Bionic, в новому телефоні це вже модель A14, яка використовує 16-ядерну систему Neural Engine. Для порівняння, в iPhone 11 була 8-ядерна система.

Екран також суттєво відрізняється. В 11-му це рідкокристалічний дисплей Liquid Retina HD з такою ж діагоналлю 6,1 дюйма. Перехід від Liquid Retina HD до Super Retina XDR OLED збільшив щільність пікселів з 326 до цілих 460 PPI. Камера в iPhone 12 також знаходиться на вищому рівні і дозволяє, серед іншого, записувати відео у форматі 4K 30 FPS.

Як порівняти iPhone 12 та iPhone 13? Відмінності менші, ніж у порівнянні між 11 і 12 моделями. Дисплеї практично однакові, за винятком вирізу, який зменшився на 20%. Крім того, змінилося розташування камер, і вони більше не вирівняні. Замість цього вони розташовані по діагоналі.

Знову ж таки, використовується сучасний процесор. В iPhone 13 ми зустрічаємо чіп A16 Bionic, який характеризується, перш за все, своєю енергоефективністю. Час автономної роботи дійсно чудовий, і смартфон легко витримує до десятка годин використання. Інші параметри, такі як оперативна пам’ять, однакові. Тому вибір є фінансовим питанням. Очевидно, що iPhone 13 буде дорожчим.

Камера в iPhone 12

Однією з суттєвих переваг iPhone 12 є його камера. Вона складається з двох об’єктивів по 12 МП. Один з них ширококутний, а інший – надширококутний. Завдяки цьому вони пропонують такі функції, як автоматична стабілізація зображення та безперервна зйомка. Однією з найбільших переваг є нічний режим, який є в iPhone 12, і він дозволяє робити дійсно чудові фотографії після настання темряви. Важливо, що нічний режим робить більшу частину роботи за нас, що робить його дуже простим у використанні.

Ціна Apple iPhone 12

Наразі найдешевші копії iPhone 12 можна знайти за ціною біля 30 тисяч гривень. Звичайно, ми говоримо про нові екземпляри. Чи багато це? Це залежить від того, що теоретично, щоб оснастити себе iPhone 13, який пропонує набагато кращий час автономної роботи та швидший процесор, вам не потрібно додавати більше, ніж кілька сотень гривень. Звичайно, версії Pro вже набагато дорожчі. Вони коштують до 50 000 грн. Найдешевші пристрої можна знайти приблизно за 30 000 грн.

Чи варто купувати Apple iPhone 12?

Це складне питання. У випадку з iPhone 12, специфікація для ціни виглядає досить сприятливою. Однак проблеми можуть бути дещо іншими. Бажаючи купити акумулятор iPhone 12, ємність і час роботи на одному заряді можуть дуже погано зрівнятися з більш новими телефонами від Apple.

З того, що робить iPhone 12 вартим покупки. Діагональ дисплея може бути трохи стримуючим фактором для початку, оскільки 6,1 дюйма в порівнянні з багатьма конкуруючими моделями. Однак екран на смартфоні від Apple дійсно добре продуманий. Він створений таким чином, що телефон трохи ширший. Таким чином, він добре лежить в руці і дозволяє комфортно переглядати відео та фото. Apple iPhone 12 також підтримує всі основні функції смартфонів Apple, включаючи Face ID, і може розраховувати на підтримку під час майбутніх оновлень ще принаймні кілька років. Закінчення підтримки цих смартфонів не очікується до 2027 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.