DxOMark про камеру Google Pixel 7a: доступна альтернатива iPhone 14

Фахівці DxOMark протестували камеру Google Pixel 7a, оцінивши її передачу кольору, деталізацію, кількість шумів та інші показники. Як виявилося, статус середньобюджетної моделі не завадив смартфону на рівних конкурувати з більш дорогими пристроями, включно з актуальним флагманом Apple.

Google Pixel 7a отримав основну камеру з двома датчиками: головним на 64 Мп (ЕФР 26 мм, f/1,9, 1/1,3″, 1 мкм, OIS) і допоміжним 12-мегапіксельним з надширококутним об’єктивом (ЕФР 14 мм, f/2,2, 1,25 мкм).

Камери смартфона продемонстрували високий рівень якості зйомки. За словами експертів, Pixel 7a фотографує краще за багато дорожчих апаратів, і перевершує моделі Pixel 6 і 6a. У більшості випадків автоматичний режим зйомки зберігав природні кольори і баланс білого при хорошому освітленні, а також правильно підбирав експозицію без засвічень і надмірно темних тіней.

До недоліків смартфона експерти віднесли цифровий шум під час зйомки в умовах поганої освітленості та нестабільний баланс білого, якщо в кадрі є яскраве джерело світла. Менш значущий недолік – не дуже велика природна глибина різкості, через яку об’єкти на другому плані можуть бути чіткішими, ніж хотілося б.

Якість відео теж перебуває на високому рівні, але є два недоліки: у складних портретних сценах смартфон затемнює кадр, а місцями картинка може втратити деталізацію.

За результатами тестування Pixel 7a посів друге місце у своїй ціновій категорії, і став двадцять сьомим у зведеному рейтингу камерофонів DxOMark, набравши однакову кількість балів з iPhone 14 і 14 Plus.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.