Смартфони

Тест швидкості зарядки Redmi Note 12 і 12 Pro+: чи варто переплачувати за 120 Вт

Share

Екстремально швидка зарядка, здатна відновити батарею за десятки хвилин, уже проникла навіть у середній клас. Новий Redmi Note 12 Pro+ поставляється з адаптером на 120 Вт, тоді як базова модель йде зі стандартним блоком 33 Вт, який кочує з “редміками” починаючи з 10-го покоління. Ми провели тест, який допоможе розібратися – чи варто переплачувати за більш швидку зарядку?

Redmi Note 12 проти Note 12 Pro+

Відразу обмовимося, що це не повноцінне порівняння двох телефонів у всіх аспектах. Note 12 Pro+ коштує значно дорожче (від 300$ на AliExpress), тоді як звичайний Note 12 можна взяти за 180$, зокрема в локальних магазинах. Нас цікавить саме швидкість зарядки, як швидко пристрої набирають 30, 50, 80 і 100%, і як нагріваються в процесі.

Обидва смартфони мають ідентичний літій-полімерний акумулятор ємністю 5000 мАг. У дешевшого Note 12 максимальна потужність зарядки становить 33 Вт, за офіційними даними виробник заявляє, що він заряджається на 50% за 22 хвилини. З іншого боку, Note 12 Pro+ може заряджатися потужністю 120 Вт, і Xiaomi хвалиться зарядкою до 100% за 19 хвилин. Це на папері, а що виходить на практиці?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Графіки швидкості зарядки Redmi Note 12 і 12 Pro+

Середня температура корпусу Note 12 була близько 35 °C. Навпаки, Note 12 Pro+ у найгарячішому місці досяг межі в 42 °C, але середня температура трималася на позначці 36 °C. Вимірювання проходило з акумуляторами, розрядженими до 1%, без запущених додатків.

Брати 120 Вт чи достатньо 33 Вт?

Різницю в можливостях двох пристроїв добре видно – можна сказати, що Note 12 Pro+ заряджається втричі швидше, ніж Note 12. Наскільки це додає комфорту при використанні смартфона? Наведемо один конкретний приклад. Уявіть собі напружений день, коли ви повертаєтеся додому з роботи пізно ввечері, щоб швидко прийняти душ, переодягнутися і зустрітися з друзями за пивом. Однак раптово смартфон повідомляє, що залишилося останні 15% заряду. Ситуація вкрай неприємна – п’ятниця, вечір може затягнутися, потрібно буде розплатитися NFC на телефоні і, можливо, викликати вночі таксі додому. Що краще в такому разі: носити з собою важкий повербанк, або швиденько підзарядити пристрій, який після 15 хвилин біля розетки зможе видати пів дня роботи?

Швидка зарядка – це топ, і незалежно від ціни смартфона, рекомендуємо завжди розглядати цей аспект під час вибору як один з основних.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Redmi
  • Останні записи

    Представлений Vivo Y100 4G – стильний середньобюджетний смартфон з одним нюансом

    Бренд Vivo випустив новий смартфон середнього рівня – Vivo Y100 4G, який отримав гарний екран,…

    04.05.2024

    Vivo X100 Ultra отримав 200 Мп камеру із телеоптикою Zeiss. Приклади знімків

    Компанія Vivo готується випустити просунутий смартфон своєї серії Vivo X100. Модель Vivo X100 Ultra отримає…

    04.05.2024

    “Google Карти” не впізнати: глобальний редизайн поширюється на смартфони

    Компанія Google розпочала велике тестування нового дизайну свого сервісу Maps. На даному етапі побачити його…

    04.05.2024

    Microsoft поставила на паузу оновлення ШІ Copilot для Windows 11

    Microsoft тимчасово припиняє публічне тестування нових функцій Copilot, свого ШІ -асистента, інтегрованого в Windows 11.…

    04.05.2024

    Чутки: Huawei розробляє свій аналог процесора Apple M2

    У китайській соцмережі Weibo з'явилася публікація з описом ще не анонсованого процесора Kirin для платформи…

    04.05.2024

    Антимонопольна справа Google завершено: пошуковому гіганту загрожують санкції

    Історичний антимонопольний процес у справі Google завершено, і судді Аміт Мехте має вирішити долю домінування…

    04.05.2024