Тест швидкості зарядки Redmi Note 12 і 12 Pro+: чи варто переплачувати за 120 Вт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екстремально швидка зарядка, здатна відновити батарею за десятки хвилин, уже проникла навіть у середній клас. Новий Redmi Note 12 Pro+ поставляється з адаптером на 120 Вт, тоді як базова модель йде зі стандартним блоком 33 Вт, який кочує з “редміками” починаючи з 10-го покоління. Ми провели тест, який допоможе розібратися – чи варто переплачувати за більш швидку зарядку?

Redmi Note 12 проти Note 12 Pro+

Відразу обмовимося, що це не повноцінне порівняння двох телефонів у всіх аспектах. Note 12 Pro+ коштує значно дорожче (від 300$ на AliExpress), тоді як звичайний Note 12 можна взяти за 180$, зокрема в локальних магазинах. Нас цікавить саме швидкість зарядки, як швидко пристрої набирають 30, 50, 80 і 100%, і як нагріваються в процесі.

Обидва смартфони мають ідентичний літій-полімерний акумулятор ємністю 5000 мАг. У дешевшого Note 12 максимальна потужність зарядки становить 33 Вт, за офіційними даними виробник заявляє, що він заряджається на 50% за 22 хвилини. З іншого боку, Note 12 Pro+ може заряджатися потужністю 120 Вт, і Xiaomi хвалиться зарядкою до 100% за 19 хвилин. Це на папері, а що виходить на практиці?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Графіки швидкості зарядки Redmi Note 12 і 12 Pro+

Середня температура корпусу Note 12 була близько 35 °C. Навпаки, Note 12 Pro+ у найгарячішому місці досяг межі в 42 °C, але середня температура трималася на позначці 36 °C. Вимірювання проходило з акумуляторами, розрядженими до 1%, без запущених додатків.

Брати 120 Вт чи достатньо 33 Вт?

Різницю в можливостях двох пристроїв добре видно – можна сказати, що Note 12 Pro+ заряджається втричі швидше, ніж Note 12. Наскільки це додає комфорту при використанні смартфона? Наведемо один конкретний приклад. Уявіть собі напружений день, коли ви повертаєтеся додому з роботи пізно ввечері, щоб швидко прийняти душ, переодягнутися і зустрітися з друзями за пивом. Однак раптово смартфон повідомляє, що залишилося останні 15% заряду. Ситуація вкрай неприємна – п’ятниця, вечір може затягнутися, потрібно буде розплатитися NFC на телефоні і, можливо, викликати вночі таксі додому. Що краще в такому разі: носити з собою важкий повербанк, або швиденько підзарядити пристрій, який після 15 хвилин біля розетки зможе видати пів дня роботи?

Швидка зарядка – це топ, і незалежно від ціни смартфона, рекомендуємо завжди розглядати цей аспект під час вибору як один з основних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.