1. A11 Bionic залишається найпотужнішим чіпом

Стало нормою, що кожне нове покоління флагманів оснащується більш продуктивними процесорами. Так, Samsung Galaxy S9 в одній з модифікацій отримав восьмиядерний Snapdragon 845, який змінив 835-й. Новий чіп Qualcomm виявився найпотужнішим серед рішень для Android, але процесору Apple в деяких тестах він все ж програє.

iPhone X: процесор
Результати тестування в Geekbench 4 / tomsguide.com

Наприклад, в бенчмарку Geekbench 4 в багатоядерному випробуванні Galaxy S9 +, який має Snapdragon 845, набрав 8 295 балів. Це кращий результат серед всіх Android-смартфонів, але планка iPhone X з чіпом A11 Bionic виявилася вищою – 10 357 балів.

На практиці ця перевага буде відчутна при виконанні дуже складних завдань, наприклад при обробці відео . Тут як приклад можна привести перекодування 2-хвилинного ролика з 4К в 1080p в додатку Adobe Premiere Clip. Galaxy S9 + справляється c цим завданням за 2 хвилини і 32 секунди, а iPhone X потрібно всього 42 секунди.

2. Анімодзі явно перевершують селфімоджі

селфімоджі

Анімодзі від Apple, що імітують ваш вираз обличчя, складають куди більш приємне враження, ніж подібне рішення від Samsung. Селфімоджі на Galaxy S9 дозволяють створити цифровий аватар, який далеко не завжди виявляється на вас схожим. Міміку він толком не передає, кількість корисних налаштувань обмежена, та й його рухи здаються неприродними.

3. Face ID залишається неперевершеною

Технологія розпізнавання особи iPhone X донині є найнадійнішою. Вона заснована на системі датчиків TrueDepth, яка проектує на обличчі більш 30 000 невидимих ​​точок, що створюють детальну структурну карту. Apple настільки впевнена в цій технології, що дозволяє використовувати її і при здійсненні платежів, чого не скажеш про Galaxy S9.

Флагмани Samsung теж можуть розпізнавати власника по обличчю, але працює ця технологія на основі однієї лише селфі-камери і програмних алгоритмів. Ця система не вміє вчитися і впізнавати вас з бородою або з шарфом на півобличчя. Саме тому працює така система одночасно зі сканером райдужки очей, хоча навіть в тандемі перевершити Face ID їм не під силу. Це наочно демонструє тест зарубіжних колег.

4. Bixby далеко до Siri

Голосовий помічник Apple, звичайно, не бездоганний. Це може підтвердити будь-який, хто хоч раз вступав з ним у суперечку і ставив каверзні питання. Однак є чимало областей, де Siri працює практично безпомилково: настройка будильників, розпізнавання і набір тексту, створення нагадувань. Все це на iPhone X можна робити без допомоги рук.

Помічник Bixby на флагмані Samsung хоч і розвивається, але йому все ще далеко до Siri. Коло його можливостей не багато, та й українську мову він поки визнавати не хоче. Можливо, колись він вийде на рівень топових голосових асистентів Apple і Microsoft, але навряд чи це буде скоро.

5. iPhone X має більш просунуту селфі-камеру

iPhone X: селф-камера

Згадана вище система датчиків TrueDepth в iPhone X призначається не тільки для розблокування смартфона по обличчю, а й для справжньої селфі-магії. Мова про автопортрети з правильним розмиванням заднього фону, ефекти студійного освітлення і інші принади. Програмні алгоритми дозволяють додати в кадр направлене світло, підкреслити контури особи або повністю затемнити весь фон.

Galaxy S9 отримав таку ж фронтальну камеру, що була у Galaxy S8. Замилювати фон вона теж намагається, але робить це куди менш якісно. Кардинальне поліпшення селфі-модуля варто чекати лише в наступному флагманському смартфон компанії.

6. iOS за швидкістю оновлень поза конкуренцією

Користувачі Galaxy S9 з коробки отримують Android Oreo, однак власники торішнього флагмана в деяких країнах до цих пір не отримали оновлення до цієї версії ОС. Samsung явно не поспішає з випуском апдейтів. Навряд чи це зміниться з новими «дев’ятками».

Володарі iPhone можуть бути повністю впевнені, що всі важливі виправлення і великі оновлення вони отримають в стислі терміни. Зазвичай свіжа версія iOS починає надходити на смартфони Apple в найближчі дні після релізу. Це підтверджує і остання статистика . Навіть якщо трапляються якісь труднощі і оновлення не обходиться без проблем, Apple намагається максимально швидко виправити ситуацію.