Apple представила нові функції iOS 17 для людей з обмеженими можливостями

Усі ці нововведення стануть доступні власникам сумісних моделей iPhone, iPad і Mac вже цієї осені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні, 16 травня, компанія Apple опублікувала прес-реліз з коротким оглядом ключових функцій універсального доступу в iOS 17, iPadOS 17 і macOS 14. Ми обов’язково розберемо їх у подробицях після офіційного релізу бета-версій нових ОС на конференції WWDC на початку червня.

Допоміжний доступ

Допоміжний доступ спрощує інтерфейс додатків на iPhone і iPad до рівня їхніх основних функцій. Цей режим містить додатки “Телефон”, “Повідомлення”, “Камера”, “Фото” і “Музика”, які можна настроювати, з простішим інтерфейсом із висококонтрастними кнопками та великими текстовими мітками. Крім того, користувачі зможуть вибирати режими відображення у вигляді сітки або рядків з текстом.

Жива мова

Жива мова на iPhone, iPad і Mac зможуть озвучувати текст, введений користувачами, під час телефонних дзвінків і викликів по FaceTime, а також під час розмов наживо. Крім того, система зможе зберігати часто використовувані фрази, щоб швидко вступати в розмову.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Люди, які ризикують втратити здатність говорити (наприклад ті, у кого був діагностований бічний аміотрофічний склероз (БАС)), зможуть використовувати функцію Personal Voice для створення цифрової копії свого голосу. Для цього потрібно зачитати випадковий набір текстових підказок на iPhone або iPad. Функція використовує машинне навчання на пристрої для забезпечення безпеки призначених для користувача даних та інтегрується з Live Speech, щоб користувачі могли говорити своїм голосом через iPhone.

Режим виявлення в “Лупі”

У застосунку “Лупа” з’явиться функція “Наведи і говори”, яка допомагає взаємодіяти з фізичними об’єктами, оснащеними кількома текстовими мітками. Наприклад, під час використання побутового електроприладу смартфон зможе промовляти текст на кнопках, на які користувач вказуватиме пальцем.

Інші особливості:

  • Користувачі зі зниженим слухом зможуть підключити спеціальні слухові апарати (Made for iPhone) безпосередньо до Mac з певними налаштуваннями;
  • Посібник із голосового управління надасть користувачам поради та рекомендації щодо використання голосових команд як альтернативи сенсорному введенню;
  • Тепер можна активувати Switch Control, щоб перетворити будь-який контролер на віртуальний геймпад;
  • Розмір тексту тепер легше налаштувати в додатках Mac, включно з Finder, “Повідомлення”, “Пошта”, “Календар” і “Нотатки”;
  • Користувачі, чутливі до швидкої анімації, зможуть автоматично призупиняти зображення з рухомими елементами, наприклад, файли GIF у “Повідомленнях” і Safari;
  • Користувачі також зможуть налаштувати швидкість мови Siri в діапазоні від 0,8x до 2x;
  • Команди Siri отримають нову дію “Запам’ятати”, яка допоможе користувачам з когнітивними порушеннями створювати візуальний щоденник у додатку “Нотатки”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.