Який iPhone варто купити в травні 2023 року. Топ-5 моделей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скоро вересень, наближається презентація Apple. Люди ставлять логічні запитання: оновлювати iPhone зараз чи чекати прем’єри нових пристроїв? Кожен вирішує сам, а ми лише складемо список девайсів, які можемо рекомендувати до покупки. Ось наш короткий гід:

iPhone 13 mini – найдоступніший варіант. З компромісів – 5,3-дюймовий екран і не найвитриваліша батарея, з явних плюсів – камера, продуктивність і 128 Гбайт пам’яті на борту. Чому не iPhone 12? Тому що йому скоро три роки, а ще версія на 128 Гбайт об’єктивно занадто дорога. Ціна – від 26 тисяч гривень.

iPhone 13 – найбільш універсальний девайс. Повний порядок з екраном, автономністю, камерою, процесором та іншими специфікаціями. З огляду на те, що його можна зловити приблизно за 60 тисяч, сміливо радимо. Прайс – від 28 тисяч гривень. Ще “тринашку” віддають на Алі зі швидкою доставкою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 14 – майже як тринадцятий, але є в шикарному жовтому кольорі. Коштує трохи дорожче, але за дизайн можна і переплатити. Не застаріє мінімум до середини 2025 року. Найкращі пропозиції стартують з 30 тисяч гривень.

iPhone 14 Pro/Pro Max – ультимативні флагмани з модним вирізом (Dynamic Island), звірячим чипсетом, топовою камерою, крутезною автономністю і гарантією оновлень мінімум до 2027 року. iPhone 14 Pro коштує в мінімум 40 тисяч і 45 тисяч гривень.

Що ми не беремо?

На антресолі полетіли iPhone 13 Pro і iPhone 13 Pro Max. Можливо, коли-небудь вони з’являться в зниженому в ціні відновленому варіанті, але зараз за них просять не менше, ніж за 14-ті “прошки”. Зрозуміло, це абсурд.

Над чим можна подумати?

Легендарний iPhone 11 ще живий. Цього року він явно отримає апдейт, та й наступного, ймовірно, теж. Таким чином, апарат дотягне до 2025 року. Але у нього вже об’єктивно слабенький екран, посередня (для 2023-го) камера і скромний запас оперативки. За ці гроші (від 18к) краще доглянути або щось на Android, або б/в iPhone.

iPhone 14 Plus – опціональний варіант. З одного боку, практично безальтернативний варіант для тих, кому потрібна модель з величезною діагоналлю з умовою, що 14 Pro Max не вписується в бюджет. З іншого боку, “плюс” практично нічим не відрізняється від звичайного iPhone 14, крім розміру екрана і автономності, але переплата за нього при цьому відчутна. Тому перед покупкою подумайте, що важливіше – економія чи розмір девайса.

Що стосується iPhone SE, то тут ситуація проста: поважаєте мегакомпактні девайси – вперед. Любите Touch ID – будь ласка. Не будете страждати через необхідність щоденної зарядки – велком. Не паритеся через камеру – на здоров’я. Але нам здається, що такий смартфон має коштувати менше 15 тисяч гривень, а ситуація, на жаль, інша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.