У Google Pixel Fold за $1800 знайшли неприємну апаратну особливість

Зарубіжні видання та блогери продовжують активно вивчати новий складаний смартфон Google Pixel Fold і ділитися своїми враженнями. Виявляється, що величезні рамки і помітна складка на основному екрані – не єдині апаратні недоліки цього дорогого гаджета.

Pixel Fold (ліворуч) і Galaxy Z Fold4 (праворуч)

Як звернув увагу Майкл Фішер, відомий за YouTube-каналом MrMobile, у Pixel Fold є проблеми з розкриттям. Сама Google стверджує у своїх промоматеріалах, що смартфон розкривається на 180 градусів. Фактично це дійсно так, але з одним невеликим нюансом. При звичайному використанні гаджет розкривається приблизно на 176-179 градусів, що можна побачити, якщо подивитися на пристрій з боку або покласти на стіл. На фотографіях нижче це наочно видно:

Блогер зазначає, що смартфон дійсно можна розкрити на 180 градусів до плоского стану, але для цього потрібно докласти багато зусиль. Багато хто може просто побоятися так робити, щоб не зламати пристрій за $1800 у мінімальній конфігурації.

Майкл Фішер поспілкувався з інженером Google і дізнався, що компанія використовувала шарнір з високим коефіцієнтом тертя, щоб смартфон надійно фіксувався при розкритті/закритті під потрібним кутом. Це був вимушений компроміс, а не апаратний недогляд.

Блогер також дізнався, що великі рамки в смартфоні зумовлені тим, що інженери перемістили більшу частину шарнірного механізму з-під дисплея в торці зверху і знизу. Крім того, захисту від води за стандартом IPx8 вдалося домогтися тим, що за фактом кожна з половин водонепроникна сама по собі, а потрапляння рідини в шарнір ніяк не зашкодить гаджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.