Топ-5 найкращих смартфонів бренду Nokia за 2023 рік

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо вам за 30, найімовірніше, вашим першим телефоном був Nokia. У ті часи, коли цей фінський бренд повністю домінував на світовому ринку мобільних телефонів, класичний Nokia 3310 був у кишенях як школярів, так і бізнесменів.

Нині становище компанії дещо змінилося. Nokia, як і раніше, існує, але як торгова марка фінської компанії HMD Global.

Проте, у продажу є безліч різних смартфонів Nokia, які можна з упевненістю рекомендувати до придбання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Асортимент компанії досить широкий, починаючи від милого рестайлінгу старої класики і закінчуючи смартфонами, які володіють флагманськими характеристиками, здатними конкурувати з такими гігантами, як Samsung і Google.

Смартфони Nokia, як правило, мають “чисту” версію Android, яка максимально близька до лаконічності стандартної операційної системи.

Крім того, компанія добре забезпечує актуальність величезної кількості своїх пристроїв, своєчасно оновлюючи їхнє програмне забезпечення (не кажучи вже про довгострокові оновлення безпеки).

Незважаючи на те, що деякі смартфони, представлені в списку нижче, з’явилися на світ кілька років тому, Nokia постійно випускає цікаві новинки, забезпечуючи доступність своїх пристроїв на різних бюджетних рівнях.

1. Nokia X30 5G

Nokia X30 – найкращий смартфон від Nokia, який ви можете купити у 2023 році, і він являє собою доволі велике оновлення порівняно з Nokia X20, що вийшов раніше.

За цілком конкурентоспроможну ціну він привертає увагу покупців, насамперед завдяки вражаючій системі камер, надійній збірці та гарному дизайну.

HMD явно прагнула зробити камери центром уваги у всій лінійці смартфонів X, і це добре видно на прикладі Nokia X30.

У своїй ціновій категорії, він прекрасно демонструє бездоганну роботу, коли справа стосується фотографій, особливо при слабкому освітленні, де він дійсно чудовий.

Багато в чому це завдяки добротному 50-мегапіксельному сенсору основної камери та опрацьованому розумному програмному забезпеченню, такому як режим Capture Fusion, де основний і надширококутний об’єктиви роблять знімки, об’єднуючи їх разом, щоб зробити одне, більш покращене зображення.

Смартфон комфортно працює протягом усього дня і має швидку зарядку на 33 Вт, хоча самого зарядного пристрою в комплекті немає.

2. Nokia XR20

Nokia XR20 – втілення легендарної репутації бренду в частині якості збірки з посиленим корпусом.

Під цим добре захищеним зовнішнім виглядом він містить внутрішнє обладнання, аналогічне Nokia X10 – це і процесор Snapdragon 480, і основна камера на 48 Мп.

Час автономної роботи смартфона є одним з найкращих у даній ціновій категорії, що для декого може стати основною причиною його придбання.

До інших видатних функцій варто віднести підтримку мереж нового покоління 5G, роз’єм для навушників і характерний для Nokia простий у використанні користувальницький інтерфейс Android.

3. Nokia X20

На відміну від смартфона XR20 за своєю суттю, Nokia X20 віддає перевагу більш елегантній естетиці і чудовим камерам, щоб за цими параметрами вигідно виділятися на загальному тлі.

Як і слід було очікувати, смартфон поставляється зі стандартною операційною системою Android, без будь-яких зайвих деталей, має гарантовану трирічну технічну підтримку у вигляді оновлень ОС і чудовий час автономної роботи.

Nokia X20 оснащений великим 6.67-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 2400×1080 пікселів і частотою оновлення 60 Гц, процесором Qualcomm Snapdragon 480 5G, який працює з 6 або 8 Гб оперативної пам’яті залежно від версії, що купується.

4. Nokia 7.2

Nokia 7.2 – це бюджетний смартфон, орієнтований на оригінальний дизайн, що пропонує доволі унікальний конструктив порівняно з більшістю смартфонів із гладкою та округлою формою на ринку.

Nokia 7.2 виділяється набагато більш видатними кутами, а світлозаломлювальне скло задньої панелі смартфона надає йому преміального вигляду.

Технічна складова смартфона досить стандартна для цієї цінової категорії: він може похвалитися процесором Snapdragon 660 поряд з 4 або 6 Гб оперативної пам’яті.

У цьому смартфоні Nokia робила велику ставку на об’єктиви, які зроблені компанією Zeiss, в результаті система камер вийшла цілком вдалою: 48-мегапіксельний сенсор прекрасно справляється зі своєю роботою, але можливості надширококутного об’єктива злегка розчаровують.

5. Nokia 5.3

Nokia 5.3 може запропонувати досить широкий функціонал для смартфона у своїй ціновій категорії.

Його основна камера видає чіткі зображення з дуже яскравими кольорами, а акумуляторної батареї ємністю 4000 мАг вистачає приблизно на півтора дня використання без підзарядки.

Але за такої досить низької вартості доводиться миритися з деякими компромісами.

До недоліків Nokia 5.3 можна віднести динаміки середньої якості, екран з відносно невисокою роздільною здатністю і додаткові об’єктиви системи камер, які тільки погіршують загальну якість знімків.

Тому, якщо ви використовуєте свій смартфон для перегляду великої кількості відео, Nokia 5.3, найімовірніше, не для вас.

Однак, якщо вам потрібен максимально дешевий смартфон, який добре справляється з основними завданнями, то немає нічого поганого, якщо ви звернете свою увагу на Nokia 5.3.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.