Як зробити Android схожим на iPhone 14 PRO (iOS 16)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

IOS від Apple, безсумнівно, є однією з найкращих операційних систем, що домінують на значній частині ринку. Однак, якщо ви той, хто хоче об’єднати функції Android із зовнішнім виглядом iPhone, тоді у нас для вас хороші новини. Так, можна зробити Android схожим на iPhone, використовуючи деяку комбінацію додатків, лаунчерів і пакетів значків.

Але що, якщо я скажу вам, що ви можете зробити будь-який Android-смартфон схожим на iPhone, просто встановивши кілька простих додатків?

Так, ви правильно розчули.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є кілька дійсно захоплених людей, які хочуть спробувати це, і саме тому в цій статті ми збираємося показати посібник про те, як зробити Android схожим на iPhone.

Чому ви повинні зробити Android схожим на iPhone

Apple iOS досить зручна, а інтерфейс гарантує, що всі потрібні інструменти будуть доступні вам з першого погляду. Крім того, додатки та функції легко знайти і використовувати, що забезпечує бездоганний користувацький досвід. Дизайн також послідовний, і протягом багатьох років Apple підтримувала його, щоб користувачі не страждали від складності.

Хоча інтерфейс не є відкритим вихідним кодом і не вистачає доступних опцій налаштування, максимум, що ви можете зробити для налаштування головного екрана, – це змінити шпалери. Отже, Apple iOS може виявитися нудним вибором для людей, які захоплюються кастомізацією.

Отримайте Dynamic Island для Android

Давайте почнемо з найпопулярнішої функції “динамічний острів”. Ви можете отримати це на будь-якому смартфоні Android, встановивши застосунок під назвою “dynamicSpot”, який став надзвичайно популярним останніми днями.

Додаток все ще перебуває у стадії бета-тестування і надає безліч варіантів налаштування. Це включає в себе налаштування типів повідомлень, які ви хотіли б відображати, а також можливість зміни положення острівця, зовнішнього вигляду і розміру таблетки.

Після інсталяції додаток створить видимість таблетки, яка закриває виріз вашої камери на вашому екрані за допомогою значків для сповіщення вас. Острів можна розширити, довго натискаючи на таблетку. Розробник обіцяє включити більше користувацьких анімацій і взаємодій, а також поліпшити підтримку додатків.

Отримати екран блокування iOS 16 для Android

В iOS 16 ви можете налаштувати елементи користувацького інтерфейсу, які відображаються на екрані блокування. До iOS 16 у користувачів була можливість змінювати тільки фонові шпалери.

Але тепер ви можете створити свій власний екран блокування відповідно до своїх уподобань. Ви можете отримати аналогічний досвід, використовуючи додаток для Android під назвою “Екран блокування iOS 16”.

За допомогою цього додатка ви можете змінювати такі елементи, як шрифти для шпалер, накреслення і навіть додавати віджети, як-от інформація про погоду і календар, відомості про пристрій і багато іншого, що дасть змогу створити практичне й інтуїтивно зрозуміле блокування.

Встановіть iOS 16 Launcher

Цей лаунчер був спеціально оновлений, щоб відповідати функціям останньої версії iOS 16 на iPhone 14 серії. Ви можете завантажити додаток з магазину Google Play, він безкоштовний, але містить деякі оголошення, які можна видалити, якщо придбати преміум-версію.

Головний екран

Отже, давайте почнемо з головного екрана. У той момент, коли я встановив цей застосунок, я був вельми здивований тим, наскільки точно домашній екран мав вигляд порівняно з домашнім екраном iPhone.

Ви знайдете всі впорядковані додатки, включно з вбудованими та завантаженими. На головному екрані також розміщена док-станція для iPhone або нижня панель застосунків, яка забезпечує доступ до деяких із найбільш важливих і ресурсномістких застосунків.

Якщо ви хочете видалити застосунок, ви можете натискати на початковий екран доти, доки застосунки не почнуть трястися. Після цього натисніть на хрестик, розташований угорі кожного додатка, щоб видалити його.

Центр управління

Ще одна корисна функція, яку пропонує Launcher OS 16, – це центр управління. Ви можете отримати доступ до центру управління, провівши пальцем вниз по екрану від верхнього правого кута. Це дає змогу налаштовувати додатки та налаштування в центрі управління, забезпечуючи вам зручність, і ви можете миттєво перейти до будь-якого конкретного інструменту або додатка, який ви хочете використовувати.

Це надасть вам доступ до таких інструментів, як визначення місця розташування, сигналізація, режим економії заряду батареї, калькулятори, запис екрана тощо. Тут ви також можете перемикати Wi-Fi, Bluetooth, режим польоту і передачу мобільних даних.

Центр повідомлень і екран блокування

Ви також отримуєте центр сповіщень у стилі iOS, де відображаються всі сповіщення та оновлення застосунків, ви можете отримати до нього доступ, провівши пальцем униз у верхньому лівому кутку екрана.

Екран блокування також точно збігається з відображуваними часом, датою і днем, за якими слідують усі сповіщення. Щоб розблокувати телефон, вам потрібно буде провести пальцем вгору від нижньої частини екрана блокування вашого пристрою, перш ніж вводити пароль, або ви можете використовувати сканер відбитків пальців. Таким чином, додаток пропонує не тільки функції, а й аналогічний досвід.

Бібліотека додатків і віджети

Як ви, можливо, знаєте, віджети і бібліотека додатків були нещодавно додані в iOS через високий попит користувачів, це значно поліпшило роботу iOS, і ви також отримаєте ці функції з лаунчером iOS 16.

Ви можете отримати доступ до віджетів на вашому iPhone, проводячи пальцем зліва направо по головному екрану пристрою. Цей лаунчер надає новітній дизайн віджета, включно з функціональністю і прозорістю. Він також пропонує більш об’ємний контент, щоб віджети залишалися корисними. Це дасть вам змогу додавати віджети практично в кожен застосунок, як-от дата і час, календар, прогноз погоди, нагадування тощо.

Він також надає функцію пошуку Spotlight, яка миттєво дає змогу вам знаходити все, що ви шукаєте, але вона не така точна, як оригінальна, і вона виконує свою роботу, за що велике спасибі розробнику.

Раніше у нас не було ніякого app drawer на iOS, але з появою функції app library Apple розв’язала проблему з управлінням додатками, і я був серйозно шокований тим, що ви теж отримаєте цю функцію.

Ви можете легко отримати доступ до бібліотеки додатків, проводячи справа наліво всіма сторінками головного екрана, поки не дійдете до кінця. Перевагою бібліотеки додатків є продумана організація, де всі встановлені додатки розміщуються в окремих папках. Усі додатки правильно розподілені за категоріями в різних папках, включаючи утиліти, продуктивність, здоров’я і фітнес, розваги, ігри, освіту і т.д. Ви також можете виконати пошук у бібліотеці додатків для будь-якого додатка, надаючи інший вигляд і додаткову зручність, якщо у вас занадто багато встановлених додатків і ви не можете знайти певний варіант.

Якщо ви не хочете, щоб застосунок відображався на головному екрані, щоб зменшити розмір головного екрана, і хочете, щоб ваш iPhone мав більш прозорий вигляд, ви можете приховати його. Це призведе до видалення застосунку з головного екрана, але якщо ви хочете його використовувати, ви можете покластися на бібліотеку застосунків та її функцію пошуку, щоб знайти застосунок, коли захочете.

Домашня панель X

Домашня панель X – це спосіб миттєво повернутися на головний екран і закрити всі вкладки. Іноді це також включає додатки, що працюють у фоновому режимі і, таким чином, споживають ваш акумулятор.

Проведіть пальцем вгору від нижнього краю екрана вашого пристрою, щоб відкрити домашню панель X для вашого пристрою. Це дасть вам змогу закрити всі вкладки та вікна, що працюють у фоновому режимі.

Можливість налаштування програми

В Apple IOS, коли ви хочете налаштувати додаток. Ви можете отримати доступ до меню, натиснувши на додаток, щоб відобразити всі опції. Це охоплюватиме приховування застосунків, редагування, загальний доступ до застосунку, інформацію про застосунок, редагування головного екрана і видалення застосунку. Ці функції гарантують, що ви зможете ефективно керувати своїм домашнім екраном і конкретним додатком різними способами.

Теми для лаунчера OS 16

Цей лаунчер пропонує дві основні теми, які ви можете застосувати на головному екрані. Він містить передню панель San у стилі iOS, ближчу до класичного вигляду iPhone, який ви знайдете на пристрої.

Інший варіант – інтерфейс Roboto у стилі Android, що являє собою суміш класичних дизайнів iOS і Android і оновлюється до них. Це дасть вам змогу впорядкувати всі застосунки на головному екрані та в документі iPhone. Однак значки додатків матимуть закруглені кути.

Допоміжний сенсорний

Нарешті, у нас є OG Assistive touch, яка є однією з найважливіших і найпопулярніших функцій iPhone. Якщо у вас обмежена спритність рук, ви можете використовувати assistive touch для ефективного використання всіх функцій, він вбудований у Launcher OS 16. Крім того, це також зручний інструмент, який економить ваш час, зусилля та енергію під час виконання деяких чорних завдань.

Крім того, assistive touch містить усі реалістичні опції, які ви знайдете на iPhone, включно з Центром сповіщень, Пристроєм, Вибраним, Центром керування, Головною та Нещодавніми.

Остання думка

Отже, я просто хотів сказати, що Launcher OS 16 – чудовий вибір для людей, які хочуть змінити зовнішній вигляд своїх пристроїв з Android на iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.