Смартфони

Чому краще відмовитися від iPhone 14 Pro Max і перейти на iPhone 13 mini

Share

Зовсім нещодавно я виклав відео на YouTube про iPhone 14 Pro Max через півроку, де розповів, що сподобалося в телефоні, а що – ні. І наприкінці відео я зізнався, що йду з iPhone 14 Pro Max на iPhone 13 mini. Здавалося б, абсолютно незрозуміло, навіщо, але зараз розповім.

1. Габарити iPhone 14 Pro Max

Раз на два роки я купую модель лінійки Max або Plus, плююся і йду на більш компактну модель. У мене був iPhone 7 Plus, Xs Max, 12 Pro Max і тепер дійшов до 14 Pro Max. І якщо з першими двома “велетнями” зі списку я доходив до виходу нової моделі, то, наприклад, з 12 Pro Max у мене одночасно в користуванні був 12 mini, а 14 Pro Max я продав навесні, поки він не сильно впав у ціні, плюс долар трохи виріс, що також зіграло мені на руку.

Один із невдалих кейсів у мене був наприкінці травня кілька років тому, я з другом подивився в барі фінал Ліги чемпіонів, і ми вирішили, що доїхати до дому буде краще на орендних велосипедах. Майже всю дорогу я керував велосипедом однією рукою, тому що другою утримував Xs Max у кишені від падіння. По суті влітку, потрібно постійно ходити з нагрудною сумкою, щоб телефон був у “безпеці”. У костюм Max-телефон теж не прибереш, тому що він приносить дискомфорт + випирає з піджака. Загалом, габарити – це, звісно, мінус.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Непотрібні технології

В iPhone 14 Pro Max прекрасні камери. Фото на цей смартфон – це суцільне задоволення. А ось всі інші нововведення…

Always-On-Display я відключив через тиждень. Саме новий революційний always-on-display, який знижує частоту екрана до 1 Гц і прибирає яскравість на мінімум. Причина – акумулятор, що розряджається на очах. Якось на роботі я увімкнув стримінг музики (через LTE), залишив телефон екраном догори і за годину телефон розрядився на 6%. Після цього я остаточно переконався в тому, що треба відключити AOD. Через деякий час я ввімкнув традиційний AOD із годинником і сповіщеннями. Він уже й акумулятор менше споживає і не привертає стільки уваги, як інноваційний від Apple.

LiDAR. Крім поліпшення нічних фото практичного використання він так і не знайшов за кілька років. Та й нічними фото я балувався тільки в контексті тестування функції нічного режиму.

А16 Bionic. Як показали практика і час, А15 Bionic досі залишається ТОП-процесором для флагманського пристрою, необхідності в оновленні процесора не було. Хіба що тільки з точки зору маркетингу не можна було залишити старий процесор у новому телефоні.

120 Гц. Для мене 120 Гц не є необхідністю, різницю я бачу, але не бачу сенсу в цій частоті, тому що, окрім скролінгу і гортання меню, від цієї частоти сенсу немає. В іграх 120 Гц практично не використовується, в будь-яких інших додатках потреби в цій частоті немає. Так, плавно, так приємно, але не необхідність!

3. Новий флагман

Через кілька місяців буде представлена лінійка 15-х iPhone і зараз дуже вдалий час, щоб продати iPhone поточного покоління, оскільки ціна ще не пробила дно.

4. Контент

Я обожнюю компактні пристрої і з мого боку було б неправильно не зняти контент по телефону, який мені дуже подобається. Але це суто моя особиста проблема та історія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Новий iPad 11 буде дешевшим за своїх попередників

    Компанія Apple має намір здешевити наступну базову модель iPad, щоб ще більше інтегруватися в ринок…

    04.05.2024

    Google ChromeOS отримала велике оновлення

    Хороші новини для користувачів Chromebook Google випустила ChromeOS 124, яка принесе хвилю покращень для ваших…

    04.05.2024

    В мережу потрапили нові офіційні зображення смартфонів Sony Xperia 1 VI та Xperia 10 VI

    Лише кілька годин тому в мережу витекли офіційні зображення майбутніх Sony Xperia 1 VI та…

    04.05.2024

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024