Чому краще відмовитися від iPhone 14 Pro Max і перейти на iPhone 13 mini

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зовсім нещодавно я виклав відео на YouTube про iPhone 14 Pro Max через півроку, де розповів, що сподобалося в телефоні, а що – ні. І наприкінці відео я зізнався, що йду з iPhone 14 Pro Max на iPhone 13 mini. Здавалося б, абсолютно незрозуміло, навіщо, але зараз розповім.

1. Габарити iPhone 14 Pro Max

Раз на два роки я купую модель лінійки Max або Plus, плююся і йду на більш компактну модель. У мене був iPhone 7 Plus, Xs Max, 12 Pro Max і тепер дійшов до 14 Pro Max. І якщо з першими двома “велетнями” зі списку я доходив до виходу нової моделі, то, наприклад, з 12 Pro Max у мене одночасно в користуванні був 12 mini, а 14 Pro Max я продав навесні, поки він не сильно впав у ціні, плюс долар трохи виріс, що також зіграло мені на руку.

Один із невдалих кейсів у мене був наприкінці травня кілька років тому, я з другом подивився в барі фінал Ліги чемпіонів, і ми вирішили, що доїхати до дому буде краще на орендних велосипедах. Майже всю дорогу я керував велосипедом однією рукою, тому що другою утримував Xs Max у кишені від падіння. По суті влітку, потрібно постійно ходити з нагрудною сумкою, щоб телефон був у “безпеці”. У костюм Max-телефон теж не прибереш, тому що він приносить дискомфорт + випирає з піджака. Загалом, габарити – це, звісно, мінус.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Непотрібні технології

В iPhone 14 Pro Max прекрасні камери. Фото на цей смартфон – це суцільне задоволення. А ось всі інші нововведення…

Always-On-Display я відключив через тиждень. Саме новий революційний always-on-display, який знижує частоту екрана до 1 Гц і прибирає яскравість на мінімум. Причина – акумулятор, що розряджається на очах. Якось на роботі я увімкнув стримінг музики (через LTE), залишив телефон екраном догори і за годину телефон розрядився на 6%. Після цього я остаточно переконався в тому, що треба відключити AOD. Через деякий час я ввімкнув традиційний AOD із годинником і сповіщеннями. Він уже й акумулятор менше споживає і не привертає стільки уваги, як інноваційний від Apple.

LiDAR. Крім поліпшення нічних фото практичного використання він так і не знайшов за кілька років. Та й нічними фото я балувався тільки в контексті тестування функції нічного режиму.

А16 Bionic. Як показали практика і час, А15 Bionic досі залишається ТОП-процесором для флагманського пристрою, необхідності в оновленні процесора не було. Хіба що тільки з точки зору маркетингу не можна було залишити старий процесор у новому телефоні.

120 Гц. Для мене 120 Гц не є необхідністю, різницю я бачу, але не бачу сенсу в цій частоті, тому що, окрім скролінгу і гортання меню, від цієї частоти сенсу немає. В іграх 120 Гц практично не використовується, в будь-яких інших додатках потреби в цій частоті немає. Так, плавно, так приємно, але не необхідність!

3. Новий флагман

Через кілька місяців буде представлена лінійка 15-х iPhone і зараз дуже вдалий час, щоб продати iPhone поточного покоління, оскільки ціна ще не пробила дно.

4. Контент

Я обожнюю компактні пристрої і з мого боку було б неправильно не зняти контент по телефону, який мені дуже подобається. Але це суто моя особиста проблема та історія.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.