Samsung Galaxy Z Flip 4 проти Vivo X Flip: яку розкладачку вибрати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що ринок складних смартфонів стрімко зростає, асортимент моделей зі складною конструкцією поки що обмежений, особливо якщо йдеться про смартфони у форм-факторі розкладачок. Перша розкладачка з гнучким екраном, яка спадає на думку, це, звичайно ж, Samsung Galaxy Z Flip, який змінив уже чотири покоління. Конкуренцію нинішньому Samsung Galaxy Z Flip4 становить нещодавно представлений Vivo X Flip. Ми в Gadgetpage.ru вирішили порівняти обидві розкладачки, щоб з’ясувати, яка з них варта своїх грошей.

Дизайн

І Samsung Galaxy Z Flip4, і Vixo X Flip мають складну конструкцію у форм-факторі розкладачки з внутрішнім дисплеєм, що складається навпіл, і невеликим зовнішнім екраном. У складеному вигляді вони мають доволі компактний вигляд, а розклавши, користувач отримає повноцінний смартфон з великим дисплеєм.

З точки зору дизайну вибір між двома цими смартфонами – питання смаку та особистих уподобань. Проте, у моделі Samsung є невелика перевага в плані ваги і розмірів. Крім того, він має захист від води з рейтингом IPX8, тоді як смартфон Vivo не може похвалитися водонепроникністю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Vivo X Flip оснащений гнучким внутрішнім дисплеєм типу AMOLED діагоналлю 6,74 дюйма, який має роздільну здатність Full HD+ (2520 на 1080 пікселів), тоді як Samsung Galaxy Z Flip4 оснащений 6,7-дюймовим складним екраном Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю Full HD+ (2460х1080 пікселів). Обидва пристрої мають яскраві та чіткі дисплеї, але у Vivo X Flip розмір екрана трохи більший. Також обидва смартфони підтримують адаптивну частоту оновлення зображення до 120 Гц.

Що ж стосується зовнішніх дисплеїв, то тут ви побачите велику різницю між двома цими смартфонами. Так, модель Samsung оснащена маленьким 1,9-дюймовим Super AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 512 на 260 пікселів, тоді як його конкурент від Vivo пропонує повноцінний 3-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 682 на 422 пікселі.

Апаратне та програмне забезпечення

І Vivo X Flip, і Samsung Galaxy Z Flip4 базуються на минулорічній флагманській платформі Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, що гарантує відмінну продуктивність як при виконанні повсякденних завдань, так і в іграх. У смартфона Vivo компанію чіпу складають до 12 Гбайт оперативної і 256 або 512 Гбайт вбудованої пам’яті, тоді як модель Samsung має до 8 Гбайт ОЗП і накопичувач об’ємом 512 Гбайт. Тут, очевидно, перевага на боці Vivo X Flip, який має більший обсяг оперативної пам’яті.

Що стосується програмного забезпечення, то Samsung Galaxy Z Flip4 працює під управлінням мобільної операційної системи Android 12 зі встановленим поверх фірмовим користувацьким інтерфейсом One UI. А Vivo X Flip своєю чергою постачається з Android 13 і OriginOS на борту, тобто має більш “свіже” ПЗ.

Камери

Vivo X Flip оснащується подвійною основною камерою з головним датчиком на 50 мегапікселів і додатковим 12-мегапіксельним модулем з надширококутним об’єктивом. Для селфі та відеозв’язку спереду у нього встановлена 32-мегапіксельна фронтальна камера. Samsung Galaxy Z Flip4 теж має подвійну основну камеру, що складається з двох 12-мегапіксельних датчиків (головного і надширококутного). Роздільна здатність селфі-камери у нього становить 10 мегапікселів.

У плані камер розкладачка від Vivo має невелику перевагу через вищу роздільну здатність основної камери. Але загалом обидва смартфони мають універсальні камери з широкими можливостями для любителів фото- та відеозйомки.

Акумулятор

Vivo X Flip живиться від акумуляторної батареї ємністю 4400 мАг проти 3700 мАг у Samsung Galaxy Z Flip4. Завдяки цьому смартфон Vivo може пропрацювати без підзарядки довше, ніж конкурент, до того ж він підтримує швидку дротову зарядку потужністю 44 Вт. У смартфона Samsung потужність швидкої дротової зарядки обмежена на позначці 25 Вт, зате він підтримує 15-ватну бездротову зарядку.

Ціна питання

Вартість Samsung Galaxy Z Flip4 на світовому ринку зараз опустилася нижче рівня в 550 євро, тоді як для купівлі Vivo X Fold вам знадобиться не менше 800 доларів.

Переваги Samsung Galaxy Z Flip4:

  • більш компактні розміри;
  • широка географія продажів;
  • водонепроникний корпус;
  • підтримка бездротової зарядки.

Недоліки Samsung Galaxy Z Flip4:

  • гірші камери.
  • Переваги Vivo X Flip:
  • великий акумулятор;
  • великий внутрішній дисплей;
  • великий зовнішній дисплей;
  • камери високої роздільної здатності;
  • швидша дротова зарядка.

Недоліки Vivo X Flip:

  • обмежена географія продажів;
  • вища ціна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.