В iOS 17 з’являться нові налаштування для екранів блокування і підключення Apple Watch до кількох iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що ближче стає до виходу iOS 17, то більше подробиць з’являється про операційну систему для iPhone. І якщо про встановлення додатків зі сторонніх магазинів уже сказано все, що можна, то про інші функції операційки мало хто повідомляє, кажучи лише, що змін буде небагато. Насправді iOS 17 стане логічним еволюційним розвитком поточної iOS 16. Так Apple змінить зовнішній вигляд налаштування екранів блокування, що дасть змогу редагувати їх з більшою зручністю. З’явиться навіть можливість поділитися вже налаштованим локскрином з друзями за аналогією, як це зараз реалізовано з циферблатами для Apple Watch.

І до речі, саме починаючи з iOS 17 і watchOS 10 компанія з Купертіно дозволить під’єднувати годинник до кількох айфонів, а можливо, навіть до iPad і MacBook. Давайте разом подивимося, як працюватимуть ці нововведення iOS 17 і що ще нового приготувала для нас Apple.

Налаштування екрана блокування на Айфоні

Якщо ви хоча б раз налаштовували екрани блокування в iOS 16, то знаєте, що їх перемикання представлено у вигляді каруселі. По центру перед вами той локскрін, який зараз встановлений, а щоб побачити інші, вам доведеться перегорнути вліво або вправо. З одного боку, що тут ще покращувати і без того все ясно і зрозуміло. А з іншого – ще є куди прагнути.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, в iOS 17 всі екрани блокування будуть відображатися у вигляді сітки 3 на 3. Завдяки такій компоновці можна буде швидше між ними перемикатися і за необхідності видаляти одразу кілька непотрібних локскринів. Все-таки прати їх по одному досить довго. А тут просто потрібно буде натискати на мінуси в куточках піктограм і все. Логічна зміна, яка точно додасть зручності.

Автоматична зміна шпалер на Айфоні

Але на цьому оновлення локскрінів не закінчуються. В iOS 16 з’явилася можливість встановити шпалери, які змінюватимуть одна одну після натискання на екран або просто за таймером. Виглядає це здорово. Саме таким варіантом я сам і користуюся. У мене навіть збережено кілька таких слайд-шоу, які я міняю за настроєм.

Але є у всього цього один великий мінус. Ви ніяк не можете налаштувати черговість появи картинок. Все строго в тій послідовності, яку задала система. В iOS 17 з’явиться можливість налаштовувати порядок виведення зображень на екран. За вашим бажанням просто встановлюєте потрібну послідовність і насолоджуєтеся крутими шпалерами.

Завантажити екран блокування на Айфон

Настроювані екрани блокування якоюсь мірою нагадують циферблати для Apple Watch. Так само можна налаштувати зовнішній вигляд, розмістити віджет, прикрутити потрібну шпалеру. Ось тільки вотчфейсами на годиннику можна без жодних проблем ділитися з друзями і близькими. Сподобався чийсь циферблат? Попросіть власника, і він може відправити його вам. Залишиться тільки погодитися з додаванням і все.

Починаючи з iOS 17, така ж функція з’явиться і для екранів блокування. Можна буде ділитися локскринами, в які одразу будуть зашиті потрібні шпалери, віджети та налаштований розмір і стиль годинника. Вам залишиться тільки їх завантажити і насолоджуватися зовнішнім виглядом вашого Айфона. Уже передбачаю в App Store бум застосунків, які міститимуть не тільки шпалери, а цілі локскріни.

Що нового в додатку Здоров’я

Не обійдуть нововведення iOS 17 стороною і деякі додатки. Так, ми вже повідомляли, що зміниться інтерфейс Apple Music, який міститиме більше графіки та малюнків. Тепер черга дійшла і до Здоров’я з Wallet. Вкладка “Зведення” в додатку Здоров’я більше не буде виглядати хаотично, як зараз. Усі обрані вами дані відображатимуться в акуратних квадратах однакового розміру. За необхідності ви зможете швидко розгорнути потрібну інформацію на весь екран і подивитися той показник, який вас цікавить.

Додаток Wallet з відключенням Apple Pay для нас не такий актуальний, як раніше. Але не сказати про нього не можна. Тепер внизу з’являться вкладки для перемикання між картами, ключами, посвідченнями особи і замовленнями. Більше не буде мішанини всього в одному місці. Просто перемикаєтеся між потрібними вкладками і все. До того ж у самому верху додатка додасться пошук. Ви зможете, швидко ввівши короткий запит, позбавити себе необхідності нишпорити по всьому застосунку в пошуках потрібної карти або ключа. Ще б пак, працювало це все в нас у повному обсязі, взагалі б ціни не було цьому додатку.

Чи можна під’єднати Apple Watch до кількох айфонів

З моменту виходу в 2015 році і до теперішнього моменту Apple Watch не вміють підключатися одночасно до двох айфонів. Можна тільки встановити з’єднання з якимось одним. А якщо вам потрібно перепідключитися до іншого айфона, то доведеться робити повне скидання годинника, а отримувати сповіщення ви все одно будете тільки з одного телефону. Зручність сумнівна, якщо у вас є особистий смартфон і, наприклад, робочий. Але з виходом iOS 17 і watchOS 10 все зміниться.

Тепер ви зможете підключити Apple Watch до кількох айфонів і отримувати повідомлення з обох. Але навіть цим компанія з Купертіно не планує зупинятися. Передбачається, що ви зможете підключати годинник ще до iPad і Mac. На них навіть з’явиться додаток “Здоров’я” для синхронізації всієї необхідної інформації. Схоже, Apple вирішила зробити з годинника дійсно універсальний і самостійний інструмент. Залишилося тільки з’ясувати, чи можна буде використовувати годинник виключно з планшетом без Айфона. Якщо так, то там і до підключення до Андроїда недалеко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.