Смартфони

Проста, дешева Nokia. Топ-3 моделі вартістю до 2000 гривень

Share

Проста, дешева Nokia – але чому?

Купувати простий телефон можна з кількох причин. По-перше, ми можемо не потребувати смартфона і використовувати телефон лише для дзвінків, смс та іноді для прослуховування музики. Незважаючи на те, що це здається, є ще досить багато людей, яким більше нічого не потрібно від життя. Є також люди, які мають смартфон, але час від часу відчувають потребу відрізати себе від цифрового світу. І така проста дешева Nokia – ідеальний детокс у їхньому випадку.

Наступні два випадки, які спадають на думку, – це швидко куплений телефон на заміну, коли зі смартфоном щось сталося, а ми не хочемо руйнувати свій бюджет до зарплати. На ці кілька днів такої Nokia повинно вистачити більшості людей. Останній приклад, який спадає на думку – хоча їх, напевно, набагато більше – це коли нас кличе літня пригода, або вода, пісок і… цемент, а ми не хочемо піддавати свій смартфон ризику пошкодження. Тоді такий телефон, поломка якого не завдасть нам великої шкоди, може бути набагато кращим рішенням, ніж броньований смартфон.

Якою б не була причина, потрібно враховувати одне: це телефон, який ми будемо використовувати протягом короткого чи тривалого часу? Це дуже важливе питання, яке відображається на… ціні такого пристрою. І тут все змінюється з появою LTE і примарою відключення мереж старого покоління.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Nokia 105

Найдешевший телефон у цьому списку, а також найпростіший. Крім дзвінків і смс, він може похвалитися наявністю простого ліхтарика, радіо і наявністю оновленої версії культової змійки. І це все. З цієї причини сміховинно маленька, як на наш час, батарея, всього 800 мАг, не є великою проблемою – розряджатися тут нема чому. А ось 1,77-дюймовий РК-екран точно не завадить. Чи є у цього пристрою недоліки? Підключення лише до мережі GSM може ускладнити подальше використання пристрою протягом кількох років.

Nokia 150

Тут ми вже маємо справу з набагато складнішим пристроєм, але все ще дуже простим. Nokia 150 пропонує DualSIM, що, мабуть, є найбільшою зміною порівняно з вищезгаданою Nokia 105. Гаразд, ми також отримуємо VGA-камеру досить низької якості, слот для карт пам’яті для зберігання цих фотографій і, по суті, більше нічого – в смартфоні немає MP3-плеєра. До речі, ми також отримуємо більший 2,4-дюймовий РК-екран і ємний акумулятор на 1020 мАг. Вишенькою на торті, однак, є вбудована радіоантена, яка дозволяє слухати радіопередачі без підключених навушників.

Nokia 110 4G

Тут ми вже маємо справжній технологічний стрибок. І я не маю на увазі камеру з роздільною здатністю 0,8 Мп, яка все ще пропонує спірну якість фотографій, або наявність веб-браузера, який не може впоратися з більшістю сучасних веб-сайтів. Однак, що ми дійсно отримуємо з цим телефоном, так це зв’язок 4G, тому немає причин боятися, що передавачі 2G і 3G будуть вимкнені. Більше того, Nokia 110 4G має вбудований MP3-плеєр. Так що карта пам’яті цього разу може стати в нагоді.

Nokia 215 4G

Це остання проста і недорога Nokia в цьому списку, і найсміливіша з усіх. Так, тут є поріз: виробник відмовився від камери. Однак навряд чи це можна вважати значною втратою, враховуючи сенсори, які використовувалися до цього часу. З іншого боку, наявність Bluetooth 5.0 вже може заслуговувати на увагу, тим більше, що тут також можна знайти MP3-плеєр. Звичайно, карта пам’яті тут також може знадобитися – якщо ви не любите слухати одні й ті ж треки знову і знову. У такому разі вбудованих 128 МБ буде цілком достатньо. Як і у випадку з попередником, найважливішим елементом тут є наявність мережі 4G, але 2,4-дюймовий екран, який покращує видимість тексту, безумовно, є гідною уваги перевагою пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Nokia
  • Останні записи

    Samsung може представити функцію “Battery AI” на більш старих моделях

    Samsung представить функцію "Battery AI" для своїх смартфонів серії Galaxy S25 наступного року. Вона підтримуватиметься…

    13.05.2024

    У мережі з’явилися фото зі зйомок другого сезону The Last of Us

    Наразі публіка вшановує серіал за мотивами Fallout, проте рік тому найкращою екранізацією гри називали телеадаптацію…

    13.05.2024

    Як правильно вибрати інтернет-провайдера

    Щоб насолоджуватися всіма принадами безлімітного інтернету, необхідно вибрати надійного провайдера. Саме від нього залежатиме якість…

    13.05.2024

    iPhone 16 Pro отримає більш яскравий дисплей, але до китайських смартфонів йому ще далеко

    Авторитетний інсайдер під ніком Instant Digital поділився в китайській соцмережі Weibo новими подробицями про майбутні…

    13.05.2024

    MediaTek представила процесор Dimensity 8250 для середньобюджетних смартфонів

    Сімейство мобільних платформ MediaTek поповнила модель Dimensity 8250. Це чіп середнього класу, виготовлений за 4-нм…

    13.05.2024

    Стали відомі нові функції акумуляторів у iPhone 15

    В iPhone та iPad використовуються літій-іонні акумулятори, які схильні до хімічного старіння. Це поступово знижує…

    12.05.2024