Проста, дешева Nokia. Топ-3 моделі вартістю до 2000 гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проста, дешева Nokia – але чому?

Купувати простий телефон можна з кількох причин. По-перше, ми можемо не потребувати смартфона і використовувати телефон лише для дзвінків, смс та іноді для прослуховування музики. Незважаючи на те, що це здається, є ще досить багато людей, яким більше нічого не потрібно від життя. Є також люди, які мають смартфон, але час від часу відчувають потребу відрізати себе від цифрового світу. І така проста дешева Nokia – ідеальний детокс у їхньому випадку.

Наступні два випадки, які спадають на думку, – це швидко куплений телефон на заміну, коли зі смартфоном щось сталося, а ми не хочемо руйнувати свій бюджет до зарплати. На ці кілька днів такої Nokia повинно вистачити більшості людей. Останній приклад, який спадає на думку – хоча їх, напевно, набагато більше – це коли нас кличе літня пригода, або вода, пісок і… цемент, а ми не хочемо піддавати свій смартфон ризику пошкодження. Тоді такий телефон, поломка якого не завдасть нам великої шкоди, може бути набагато кращим рішенням, ніж броньований смартфон.

Якою б не була причина, потрібно враховувати одне: це телефон, який ми будемо використовувати протягом короткого чи тривалого часу? Це дуже важливе питання, яке відображається на… ціні такого пристрою. І тут все змінюється з появою LTE і примарою відключення мереж старого покоління.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Nokia 105

Найдешевший телефон у цьому списку, а також найпростіший. Крім дзвінків і смс, він може похвалитися наявністю простого ліхтарика, радіо і наявністю оновленої версії культової змійки. І це все. З цієї причини сміховинно маленька, як на наш час, батарея, всього 800 мАг, не є великою проблемою – розряджатися тут нема чому. А ось 1,77-дюймовий РК-екран точно не завадить. Чи є у цього пристрою недоліки? Підключення лише до мережі GSM може ускладнити подальше використання пристрою протягом кількох років.

Nokia 150

Тут ми вже маємо справу з набагато складнішим пристроєм, але все ще дуже простим. Nokia 150 пропонує DualSIM, що, мабуть, є найбільшою зміною порівняно з вищезгаданою Nokia 105. Гаразд, ми також отримуємо VGA-камеру досить низької якості, слот для карт пам’яті для зберігання цих фотографій і, по суті, більше нічого – в смартфоні немає MP3-плеєра. До речі, ми також отримуємо більший 2,4-дюймовий РК-екран і ємний акумулятор на 1020 мАг. Вишенькою на торті, однак, є вбудована радіоантена, яка дозволяє слухати радіопередачі без підключених навушників.

Nokia 110 4G

Тут ми вже маємо справжній технологічний стрибок. І я не маю на увазі камеру з роздільною здатністю 0,8 Мп, яка все ще пропонує спірну якість фотографій, або наявність веб-браузера, який не може впоратися з більшістю сучасних веб-сайтів. Однак, що ми дійсно отримуємо з цим телефоном, так це зв’язок 4G, тому немає причин боятися, що передавачі 2G і 3G будуть вимкнені. Більше того, Nokia 110 4G має вбудований MP3-плеєр. Так що карта пам’яті цього разу може стати в нагоді.

Nokia 215 4G

Це остання проста і недорога Nokia в цьому списку, і найсміливіша з усіх. Так, тут є поріз: виробник відмовився від камери. Однак навряд чи це можна вважати значною втратою, враховуючи сенсори, які використовувалися до цього часу. З іншого боку, наявність Bluetooth 5.0 вже може заслуговувати на увагу, тим більше, що тут також можна знайти MP3-плеєр. Звичайно, карта пам’яті тут також може знадобитися – якщо ви не любите слухати одні й ті ж треки знову і знову. У такому разі вбудованих 128 МБ буде цілком достатньо. Як і у випадку з попередником, найважливішим елементом тут є наявність мережі 4G, але 2,4-дюймовий екран, який покращує видимість тексту, безумовно, є гідною уваги перевагою пристрою.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.