Ринок смартфонів упав на 13%. Йде запекла боротьба за перше місце

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня виробники Android смартфонів опублікували фінансові результати за перший квартал 2023 року. Хоча Apple не покаже свої цифри до наступного тижня, агентство Canalys вирішило взяти статистику з відкритих джерел і опублікувало зведені оцінки поставок уже зараз.

За даними Canalys, з січня по березень цього року було відвантажено 269.8 млн смартфонів, що на 13% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Таким чином, весь ринок смартфонів переживає спад п’ятий квартал поспіль.

Samsung лідирувала за поставками смартфонів з часткою ринку в 22%, але Apple дихає їй у спину – очікується, що її ринкова частка в першому кварталі буде лише на 1% меншою. У той час як Samsung втратила 18% продажів у річному обчисленні, Apple стала єдиною компанією з усієї ТОП-5, яка зросла, а саме на 3 відсотки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Запекла боротьба також триває за третє місце, де Xiaomi (включно з Poco) і Oppo (включно з OnePlus) конкурують один з одним – у першого бренду має бути 11% ринку, у другого – 10%. П’ятірку лідерів замикає Vivo з часткою ринку 8%.

Canalys очікує, що відновлення продажів смартфонів може настати в другій половині цього року, коли поставки повернуться на рівень 2022-го. Однак у зв’язку з поточною світовою економічною кризою значного зростання очікувати не доводиться – для виробників основною метою стане забезпечити хоча б невелику прибутковість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.