Комп’ютери на Windows 11 навчилися керувати iPhone на відстані

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft офіційно випустила нову версію додатка Phone Link для комп’ютерів і ноутбуків з Windows 11. Його вже можуть отримати користувачі по всьому світу, для цього достатньо оновити свій ПК до останньої версії ОС.

Раніше доступ до Phone Link був тільки у бета-тестувальників. Зараз користуватися сервісом можуть усі. Попередження: розгортання додатка – тривалий процес, який займає близько 2-х тижнів. Можливо, ви ще не отримали Phone Link на свій ПК. Щоб дізнатися це, запустити пошуковий рядок на головній панелі та введіть “Phone Link”. Іконка додатка з’явиться, якщо він у вас є, якщо ні – чекайте, коли комп’ютер попросить вас оновитися.

Що може Phone Link?

За допомогою цієї програми ви можете синхронізувати iPhone і комп’ютер по Bluetooth. Коли процес синхронізації завершиться, ви зможете дистанційно керувати “айфоном” через комп’ютер, ось основні функції утиліти:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можна приймати і здійснювати дзвінки через ПК (передавачем виступить iPhone);Можна отримувати і відправляти повідомлення через iMessage (це перший випадок, коли iMessage вийшов за межі екосистеми Apple);Можна переглядати сповіщення від усіх застосунків;Можна редагувати і переглядати список контактів.

Поки що це все. У майбутніх оновленнях Phone Link обіцяють завести підтримку імпорту фото і відео зі смартфона на ПК по повітрю. У цьому разі вам не доведеться перекидати файли в месенджер або в хмару, а потім завантажувати їх на комп’ютер – просто запускайте Phone Link і перетягуйте фото і відео на робочий стіл. Крім того, додаток Phone Link підтримує синхронізацію з Android-смартфонами. У цьому разі функції такі самі, як з iPhone.

Є умова. Щоб функція запрацювала, вам потрібен iPhone з iOS 14 і пізнішими версіями ОС. Додаток Phone Link є попередньо встановленим, якщо його немає, можна пошукати його в Microsoft Store.

Раніше легендарні шпалери Windows XP перетворила нейромережа. Тепер впізнати знамениту фотографію з відображеними на ній зеленими пагорбами і блакитним небом з шарувато-купчастими і пір’ястими хмарами стало важче. Подивіться, що вийшло:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.