Смартфони

Кому підійде Galaxy S23 Ultra, а кому Galaxy S22 Ultra: порівняли флагмани від Samsung

Share
Час читання: 3 хв.

Galaxy S22 Ultra і Galaxy S23 Ultra – флагмани, які компанія Samsung презентувала у 2022 і 2023 році відповідно. Смартфони виділяються передовим “залізом”, професійними камерами, преміальними матеріалами та інноваційними рішеннями. Незважаючи на зовнішню схожість, пристрої мають як незначні, так і суттєві відмінності. Розглянемо їх докладніше.

Габарити і зовнішній вигляд

Вага Galaxy S22 Ultra становить 228 г, S23 Ultra – 233 г, за розмірами Galaxy S22 Ultra менший за висотою на 0.1 мм і менший за шириною на 0.2 мм. Якщо не порівнювати моделі “лоб в лоб”, то різницю помітити практично неможливо.

Дизайн не зазнав особливих змін: у новинці зменшили кут заокруглення екрана, тепер смартфон впевненіше лежить у руці. Таке рішення позитивно позначається на роботі з S Pen.

На відміну від флагмана 2022 року з Corning Gorilla Glass Victus+, Galaxy S23 Ultra захищений Corning Gorilla Glass Victus 2 – екран новинки ще більш стійкий до подряпин і сколів.

Дисплей

Пристрої від Samsung завжди вирізнялися соковитими дисплеями з широким динамічним діапазоном і високою роздільною здатністю. Характеристики екрана в обох моделей ідентичні: матриця – Dynamic AMOLED 2X, діагональ – 6.8 дюймів, роздільна здатність – 1440×3080, піксельна щільність – 500 ppi, максимальна частота оновлення – 120 Гц.

Функція Always On Display допомагає тримати на екрані важливу інформацію з мінімальною витратою заряду.

Технічні можливості

Galaxy S23 Ultra оснащений передовим восьмиядерним процесором Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy з максимальною тактовою частотою 3.36 ГГц. Продуктивності новинки вистачає із запасом для вирішення будь-яких завдань, з якими може зіткнутися користувач. Galaxy S22 Ultra отримав восьмиядерний процесор Exynos 2200 з максимальною тактовою частотою 2.8 ГГц.

Обидві моделі представлені у двох варіантах оперативної пам’яті: 8 і 12 ГБ. А варіанти об’єму постійної пам’яті різняться: у Galaxy S23 Ultra – 256, 512 ГБ і 1 ТБ, а у Galaxy S22 Ultra – 128, 256 і 512 ГБ.

Камери

Основна камера Galaxy S23 Ultra отримала оновлений модуль з роздільною здатністю 200 Мп.

У попередника модуль на 108 Мп. Деталізація знімків вища в режимі 200 Мп, Samsung заявив, що збільшення кількості мегапікселів потрібне для більш швидкої і точної роботи алгоритмів, що обробляють фото. Основні камери як Galaxy S23 Ultra, так і Galaxy S22 Ultra роблять приголомшливі знімки і вдень, і вночі. Обидва смартфони також записують відео з високою деталізацією і оптичною стабілізацією в роздільній здатності до 8K.

Решта модулів залишилися без змін: телефото на 10 Мп, перископ-датчик – теж на 10 Мп і ширококутний – на 12 Мп. Роздільна здатність фронтальної камери у новинки становить 12 Мп проти 40 Мп у Galaxy S22 Ultra. Така зміна викликана об’єднанням пікселів і не позначається на деталізації зображення: обидві моделі дають змогу робити чіткі та яскраві селфі.

Інші відмінності

І новинка, і попередник отримали енергоємний акумулятор на 5 000 мА*год, який дозволяє з комфортом користуватися пристроями протягом усього дня. Обидві моделі підтримують новітні формати зв’язку аж до 5G, а також захищені від потрапляння пилу і вологи за протоколом IP68 – витримують занурення в прісну воду на глибину до 1.5 м терміном до 30 хвилин.

Новинка використовує модуль пам’яті нового покоління UFS 4.0, який приблизно вдвічі швидше читає і записує дані, ніж UFS 3.1, який використовується в Galaxy S22 Ultra, що впливає на швидкість запуску і роботи додатків і загальну швидкість роботи телефону.

Підсумки

Galaxy S23 Ultra незначно більший за висотою і менший за шириною, ніж попередник. Процесор Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy помітно перевершує Exynos 2200 за продуктивністю. Основна камера новинки повинна краще обробляти фотографії за допомогою алгоритмів. Galaxy S23 Ultra швидше зберігає дані в пам’ять і вивантажує їх з неї.

Galaxy S23 Ultra більше підійде людям з високими вимогами до продуктивності, оскільки його процесор дає змогу швидше виконувати “важкі” завдання: наприклад, монтаж відео з роздільною здатністю 8K. Дизайн новинки припаде до душі користувачам, яким округлені краї екрана доставляли дискомфорт.

Камери Galaxy S22 Ultra знімають на професійному рівні, але S23 Ultra трохи краще справляється з постобробкою. Незважаючи на те, що торішній флагман помітно відстає за продуктивністю, його процесора цілком вистачатиме для комфортної роботи з повсякденними завданнями навіть доволі вимогливим користувачам.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024