В iOS 16 знайшли приховану систему обмеження функцій на основі місця розташування власника

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple працює над новою системою, яка обмежуватиме можливості iOS залежно від місця розташування користувача. Нова система, що отримала внутрішню назву “countryd”, об’єднує кілька джерел даних, як-от місце розташування GPS, код країни Wi-Fi роутера та інформація про SIM-карту, для більш точного визначення місця розташування користувача.

Реклама

Згідно з кодом, побаченим 9to5Mac, ця система призначена для встановлення обмежень, які визначаються державними регуляторами. Наразі ця функція ні для чого не використовується, але вона була без шуму додана в iOS 16.2.

Причина розробки цієї системи поки незрозуміла, але Bloomberg раніше повідомляв, що Apple планувала дозволити встановлення застосунків альтернативними методами в iOS через тиск з боку Європейського союзу. Так, за допомогою системи “countryd” Apple зможе визначити, чи використовується пристрій у країні ЄС, щоб дозволити завантаження застосунку “з боку”. Якщо інші країни також змусять Apple піти на такий крок, просте оновлення системи дасть змогу використовувати функцію в цих регіонах.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ