Xiaomi 13 Ultra: Найкраща камера за всю історію

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Це найкраще, що може запропонувати Xiaomi – і, нарешті, офіційне: Xiaomi 13 Ultra. Для своєї абсолютної топової моделі виробник використовує всі найкращі функції, які у нього є в наявності. Дизайн теж виділяється. Однак є і зворотна.

Реклама

Будь-хто, хто думає про Xiaomi та її моделі Ultra, одразу ж спадає на думку мобільний телефон із величезним модулем камери. Це навряд чи зміниться в майбутньому завдяки Xiaomi 13 Ultra. Виробник пропонує смартфону гігантську установку, що нагадує цифрову дзеркальну камеру, що не випадково. Xiaomi взяла приклад з лінійки Leica M-Series в оптичній концепції. Що має бути ще важливішим на практиці: відомий виробник фотоапаратів також допомагав у розробці лінз.

Камера: чотири рази по 50 МП

Так чого ж очікувати? На борту Xiaomi 13 Ultra встановлена захоплива чотирикамерна камера, зокрема об’єктив Leica Summicron з однодюймовим сенсором Sony IMX989. Цей уже є в Xiaomi 12S Ultra. “Ми вважаємо, що ідеальний об’єктив повинен мати широку діафрагму, компактні розміри та високу продуктивність зображення в усьому діапазоні фокусних відстаней”, – каже Маріус Ешвайлер, віцепрезидент підрозділу Leica Camera AG з мобільних пристроїв. Камера має роздільну здатність 50 МП і, як кажуть, як і раніше дає змогу отримувати чудові знімки навіть в умовах низької освітленості. Дві різні діафрагми (f / 1.9 і f / 4.0) також повинні запропонувати нові можливості з точки зору глибини різкості.

І ось як виглядає подальше налаштування камери:

  • Надширококутна: 50 МП, Sony IMX858, f/1.8, кут огляду 122, автофокус
  • Telefoto: 50MP, Sony IMX858, f/1.8, 3x optischer Zoom, Autofokus, OIS
  • Periskop: 50MP, Sony IMX858, f/3.0, 5x optischer Zoom, 10x Hybrid Zoom, Autofokus, OIS
  • Selfie: 32MP, f/2.2

Таким чином, усі камери на задній панелі мають автофокусування з визначенням фази для отримання швидко обрізаних зображень, а також (за винятком надширококутного) мають оптичний стабілізатор зображення (OIS).

Слідами професійних фотографів

Інші функції камери включають в себе так званий “режим швидкої зйомки” для зображень без фокусування і можливість робити фотографії у форматі “14-bit Ultra RAW”. Ці зображення мають особливо високу глибину кольору. Ви знімаєте відео з роздільною здатністю 8K. Для тих, хто любить, використовується захисний чохол, який можна придбати окремо, в який вбудовано рукоятку, спуск затвора і різьблення фільтра. Крім іншого, ви можете накрутити на нього фільтри полярності.

Це, безумовно, легко зрозуміти: Xiaomi 13 Ultra орієнтований на завзятих любителів фотографії, і ми, ймовірно, маємо справу з однією з найкращих камер для мобільних телефонів 2023 року. Відстань між смартфоном і цифровою дзеркальною камерою, мабуть, ніколи не була меншою. Те ж саме стосується і дизайну. Xiaomi покрила задню панель шкірзамінником і встановила металеву раму, так що 13 Ultra також візуально нагадує камеру Leica.

Найкращий дисплей, найвища продуктивність, найкраща батарея

Таким чином, задня панель оснащена високоякісними технологіями та вражаючими характеристиками. Тенденція зберігається і на передній панелі: дисплей AMOLED має дуже велику діагональ 6,73 дюйма, роздільну здатність у форматі WQHD + (3200 x 1440), особливо яскравий з роздільною здатністю 1300 ніт (на піку 2600 ніт) і пропонує адаптивну частоту оновлення від 1 до 120 Гц. Dolby Vision, HDR10 і HDR10+ входять до числа інших переваг. Згідно зі специфікацією, ви навіть можете використовувати дисплей для вимірювання частоти серцевих скорочень.

В якості рушійної сили Xiaomi встановила Snapdragon 8 Gen 2 на модель 13 Ultra. Це, мабуть, найкращий на даний момент чипсет для телефонів Android. Він поставляється з оперативною пам’яттю об’ємом 12 ГБ у варіанті зберігання об’ємом 256 ГБ. Ті, хто вибере конфігурацію об’ємом 512 ГБ, отримають навіть 16 ГБ оперативної пам’яті. Акумулятор ємністю 5000 мАг заряджається від дротової мережі потужністю 90 Вт. Таким чином, від 0 до 100 відсотків проходить всього 35 хвилин. У бездротовому режимі Xiaomi 13 Ultra отримує нову потужність потужністю 50 Вт.

Легка вага в суперважкій вазі

Дисплей і жахливий модуль камери перевершують конкурентів своїми розмірами, а з акумулятором Xiaomi також займає дуже високе місце на полиці. Цікаво, що це зовсім не так відбивається на вазі. Хоча Xiaomi 13 Ultra важить 227 грамів, він не вважається напівлегким, але це теж було б дивом. Але він все ж легший, ніж Samsung Galaxy S23 Ultra (234 г) та iPhone 14 Pro Max (240 г).

Реліз у Європі із затримкою

На папері Xiaomi 13 Ultra пропонує все необхідне для того, щоб стати кандидатом на звання смартфона 2023 року. Однак для цього спочатку потрібно було б приїхати до Німеччини. Спочатку він був анонсований для внутрішнього ринку (Китай) і вийде там 21 квітня. Реліз на “різних міжнародних ринках” заплановано “на найближчі місяці”; тож ціни теж поки що відсутні. Відповідно до прес-релізу, виробник планує оголосити, скільки конкретно коштуватиме смартфон у Німеччині та коли він стане доступним, що призведе до (імовірно китайського) запуску телефону на ринок Німеччина. Тож, я вважаю, через кілька днів ми дізнаємося більше.

Очікується, що в результаті не буде прогалин, подібних до Xiaomi 12 Ultra. Останній офіційно доступний у Німеччина Ultra відноситься до 11 серії і був випущений майже через два місяці після запуску в Китаї. Якщо прийняти це за орієнтир, ви можете запланувати покупку Xiaomi 13 Ultra приблизно з червня.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ