Смартфони

Xiaomi Qin F22 – унікальний кнопковий смартфон на Android без камер

Share
Час читання: 2 хв.

Давно на мої очі не траплялися хороші телефони без камер, а так, щоб це були ще й смартфони – так поготів. Але ж для когось відсутність камер дуже важлива: йдеться не тільки про роботу на режимних підприємствах, а й, наприклад, про особисті принципи. Мовляв, навіщо мені якісь зайві датчики, якщо я ними все одно не користуюся? Спеціально для таких людей народні умільці переробляють наявні пристрої, видаляючи з них будь-які натяки на фото- і відеозйомку (такі гаджети позначаються як Bezkam або Nocam).

Проблема полягає в тому, що подібні моделі виготовляються одиницями, ніякого натяку на серійне виробництво у них немає. Фактично у нас є величезне неоране поле для різних експериментів, яким і вирішила скористатися фірма Xiaomi, а точніше її підрозділ Qin, що займається створенням спрощених смартфонів для дітей, студентів і представників старшого покоління.

Новий кнопочник Qin F22 дійсно не має камер, але при цьому є повноцінним смартфоном на Android 11. Залізо, щоправда, у нього зовсім скромне: Mediatek MT6739 і 2/16 ГБ пам’яті без можливості розширення. Самий мінімум, щоб поставити YouTube і кілька месенджерів, але не більше того. Екран IPS з діагоналлю 2.8 дюймів і роздільною здатністю 640×480 підтримує сенсорне керування.

Оскільки телефон спочатку призначався для китайського ринку, звичних сервісів Google тут немає (що добре, з огляду на слабку начинку), але нічого не заважає вам ставити сторонні додатки через APK-файли. Апарат вміє працювати в 4G-мережах через єдину сімку, має Wi-Fi і Bluetooth, а також здатний орієнтуватися в просторі через систему GPS. Батарея не велика, але достатня – на 1700 мАг.

Qin F22 вже з’явився на AliExpress за цілком пристойною ціною – 62.5 долара або трохи менше 2500 гривень. Продавець кладе в подарунок 10-ватну зарядку і навушники з підключенням через Type-C, що ніби натякає на те, що у телефона немає ні 3.5-мм джека, ні блоку живлення в комплекті. Що ж, з огляду на унікальність і специфіку моделі, з такими мінусами можна змиритися. Ще б процесор потужніший додали і пам’яті відсипали – ціни б йому не було.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Криптовалюта Павла Дурова може зазнати серйозних збитків

    Toncoin (TON) за останні кілька днів суттєво знизився в ціні, і його перспективи виглядають песимістичними.…

    10.10.2024

    Google таємно стежить за власниками смартфонів

    Дослідники інформаційної безпеки з'ясували , що смартфони Google таємно надсилають виробнику відомості про місцезнаходження їхніх…

    10.10.2024

    Android-смартфони будуть потужнішими в іграх, ніж iPhone 16 Pro

    Нові Android-смартфони продемонструють більш високу продуктивність в іграх, порівняно з iPhone 16 Pro. Детальніше про…

    10.10.2024

    Власник TikTok компанія ByteDance запустить навушники з підтримкою ШІ

    ByteDance, власник популярної програми для перегляду коротких відеороликів TikTok, випустила свої власні навушники, які дозволяють…

    10.10.2024

    Генератор зображень від Google став доступний для всіх користувачів

    Компанія Google відкрила вільний доступ до своєї ШІ-моделі для генерації зображень під назвою Imagen 3.…

    10.10.2024

    Nintendo представив будильник Alarmo з темами найпопулярніших ігор

    Nintendo представила Nintendo Sound Clock Alarmo – інтерактивний будильник із темами з популярних ігор. Alarmo…

    10.10.2024