Марк Гурман: Apple може регіонально обмежити найочікуванішу фішку iOS 17

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Гурман вважає, що Apple все-таки виконає новий закон Євросоюзу “Про цифрові ринки” – докладно я розповідав про нього ось тут – і зробить це дуже хитро. Компанія може дозволити встановлення застосунків в обхід App Store лише для країн Євросоюзу, причому з розробників можуть стягувати додаткову комісію за таку можливість. Інсайдер упевнений, що користувачі в усьому світі не зможуть встановлювати на iPhone все, що їм захочеться, подібно до Android.

Реклама

Як приклад Гурман наводить нещодавню ситуацію в Нідерландах – там Apple непомітно дозволила застосункам для знайомств використовувати сторонні платіжні системи, оскільки влада країни змінила законодавство. Подібним чином компанія може викрутитися і в iOS 17: наприклад, для європейських користувачів буде передбачено якийсь неочевидний і маловигідний для розробників механізм обходу App Store, при цьому в інших регіонах не буде навіть його.

Оскільки цей крок робиться винятково у відповідь на тиск регулюючих органів у Європейському союзі, Apple робить мінімум для дотримання цих правил, консультуючись із юристами, як можна зробити найменшу кількість змін щодо поточної системи.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ