Смартфони

Redmi Note 12s проти Redmi Note 12 Pro 4G: хто з них вартий своїх грошей

Share

Серія Redmi Note 12 містить кілька моделей, зокрема Redmi Note 12s і Redmi Note 12 Pro 4G. Обидва ці смартфони відрізняє оптимальне співвідношення ціни та якості і відсутність підтримки 5G. Ми вирішили порівняти їхні характеристики, щоб визначити, який із цих смартфонів кращий.

Дизайн

Redmi Note 12s і Redmi Note 12 Pro 4G мають сучасний елегантний дизайн і обидва смартфони однаковою мірою візуально привабливі. При цьому Redmi Note 12s трохи більший і водночас легший, ніж побратим.

Обидва смартфони вирізняються високим співвідношенням площі екрана до корпусу і мають стильний модуль камери на задній панелі.

З точки зору дизайну тут немає явного переможця, хоча багатьом більше сподобається Redmi Note 12 Pro 4G за рахунок свого більш мінімалістичного модуля основної камери.

Дисплей

Redmi Note 12 Pro 4G оснащується великим 6,67-дюймовим AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD+ і частотою оновлення 90 Гц, тоді як Redmi Note 12s має 6,43-дюймовий IPS LCD-дисплей з роздільною здатністю Full HD+. AMOLED-дисплей Redmi Note 12 Pro 4G забезпечує кращу передачу кольору, глибший чорний колір і вищу контрастність, що дає йому перевагу перед побратимом, особливо якщо врахувати також вищу частоту оновлення. З іншого боку, Redmi Note 12s компактніший і ним зручніше керувати однією рукою.

Апаратне та програмне забезпечення

Redmi Note 12s базується на процесорі MediaTek Helio G96, а Redmi Note 12 Pro 4G оснащений чипом Qualcomm Snapdragon 732G. Смартфони мають різні конфігурації пам’яті, але при цьому тільки у Note 12 Pro 4G є слот для розширення внутрішнього сховища. Об’єм оперативної пам’яті у смартфонів варіюється від 6 до 8 Гбайт, а ємність вбудованого накопичувача – від 128 до 256 Гбайт.

Що ж стосується програмного забезпечення, то Redmi Note 12s працює під управлінням мобільної операційної системи Android 13 з фірмовою оболонкою MIUI зверху, тоді як Redmi Note 12 Pro 4G поставляється з Android 12 і MIUI на борту.

Камери

Redmi Note 12s оснащується потрійною основною камерою з головним 108-мегапіксельним датчиком, 8-мегапіксельним модулем з надширококутним об’єктивом і 2-мегапіксельним датчиком глибини. На лицьовій панелі у нього встановлена 16-мегапіксельна фронтальна камера.

З іншого боку, Redmi Note 12 Pro 4G має так звану квадрокамеру, що складається з чотирьох датчиків: 108-мегапіксельного головного, 8-мегапіксельного з надширококутним об’єктивом, 2-мегапіксельного з макрооб’єктивом і 2-мегапіксельного датчика глибини для портретної зйомки. Для зйомки селфі та відеозв’язку у смартфона встановлена 16-мегапіксельна фронтальна камера.

Акумулятор

І Redmi Note 12s, і Redmi Note 12 Pro 4G живляться від акумуляторної батареї ємністю 5000 мАг. Але відрізняються смартфони потужністю зарядки. Так, Redmi Note 12s підтримує швидке дротове заряджання потужністю 33 Вт, тоді як його побратим здатний запропонувати вражаюче 67-ватне заряджання, що дає йому ще одну перевагу в цьому порівнянні. Ще один плюс Redmi Note 12 Pro 4G полягає в тому, що, незважаючи на однакову ємність, він здатний пропрацювати без підзарядки трохи довше, оскільки оснащений AMOLED-дисплеєм з більш низьким рівнем енергоспоживання.

Ціна питання

Вартість Redmi Note 12s зараз стартує з позначки 290 євро за базову конфігурацію з 6 Гбайт оперативної і 128 Гбайт вбудованої пам’яті. Що ж до Redmi Note 12 Pro 4G, то він коштує від 219 євро за версію з 6 Гбайт ОЗП і накопичувачем на 128 Гбайт.

Переваги Redmi Note 12s:

  • більш компактні розміри;
  • більш доступна ціна;
  • Android 13 “з коробки”.

Недоліки Redmi Note 12s:

  • гірше апаратне забезпечення.

Переваги Redmi Note 12 Pro 4G:

  • AMOLED-дисплей;
  • квадрокамера;
  • більш швидке заряджання;
  • широкий дисплей.

Недоліки Redmi Note 12 Pro 4G:

  • висока ціна;
  • Android 12 “з коробки”.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: RedmiXiaomi
  • Останні записи

    Чи вистачить 8 ГБ відеопам’яті для сучасних ігор AAA-класу

    Світ комп'ютерних ігор є постійно розвиваючимся ландшафтом, де технології постійно вдосконалюються. Однак із прогресом виникає…

    16.06.2024

    Штучний інтелект в стилі ChatGPT виявлено у бета-версії HyperOS

    Xiaomi досягає значних успіхів у галузі штучного інтелекту, випустивши останню бета-версію HyperOS для Xiaomi 14,…

    16.06.2024

    Apple має намір зробити свої пристрої ще тоншими

    Після запуску iPad Pro M4, який називають найтоншим пристроєм Apple з товщиною всього 5,1 мм,…

    16.06.2024

    Розкрита ємність акумулятора Samsung Galaxy S25

    Останні звіти вказують, що Samsung Galaxy S25 може не мати значного збільшення часу автономної роботи…

    16.06.2024

    Функції iOS 18 стануть доступні для старих моделей iPhone

    Серед пристроїв, які отримають iOS 18, є дуже старі моделі, такі як iPhone XS та…

    16.06.2024

    Розкрито ціни та дату виходу оновленого двійника Nokia Lumia 920 з новим чіпом і камерою

    Кілька тижнів тому в мережі Інтернет з'явилася інформація про відродження впізнаваного дизайну смартфона Nokia Lumia 920 у…

    16.06.2024