Смартфони

Топ-3 найкращі смартфони до 5000 гривень просто зараз

Share

Серед найбюджетніших смартфонів також можна знайти гідні моделі з непоганими параметрами. Розповімо про три найкращі мобільні пристрої вартістю до 5000 гривень.

Realme Narzo 50i Prime 4/64 ГБ

Модель, яка вирізняється приємним дизайном і хорошою автономністю – акумулятора на 5000 мАгод вистачає майже на два дні роботи, а переглядати відео без перерви на одному заряді можна приблизно добу. Для ще більшої економії заряду доступна функція енергозбереження. Підтримка швидкої зарядки відсутня.

Продуктивність для такого бюджетника прийнятна – у смартфоні встановлений восьмиядерний чипсет Unisoc, операційна система Android 11 і фірмова оболонка Realme UI Go. З повсякденними завданнями смартфон справляється відмінно, не гальмує і не зависає, однак 3D-ігри і ресурсомісткі додатки телефон запускає насилу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можна відзначити досить великий екран з тонкими рамками. Super IPS-дисплей діагоналлю 6,5 дюйма має роздільну здатність HD+ і широкі кути огляду. Основна одинарна камера всього на 8 Мп, але знімки за достатнього освітлення мають гарний вигляд.

Смартфон позбавлений модуля NFC, а в якості роз’єму встановлений порт MicroUSB, зате є бічний сканер відбитка пальців, три слоти під 2 SIM-карти і microSD, підтримка 4G VoLTE і Bluetooth 5.0.

Xiaomi POCO C40 4/64 ГБ

Як і багато моделей від POCO, цей смартфон вирізняється яскравим дизайном, тонким корпусом і великим дисплеєм. З інших переваг варто звернути увагу на камеру: основний об’єктив на 13 Мп і датчик глибини для портретного режиму на 2 Мп видають непогані знімки, якщо дозволяє освітлення. Фронтальна камера слабкіша і має роздільну здатність 5 Мп, однак у знімків є AI-обробка.

IPS-екран на 6,71 дюйма добре підходить для перегляду відео, хоча й має не надто велику роздільну здатність HD+. Передача кольору точна, кольори насичені, а от яскравість не дуже висока і становить близько 400 ніт.

Слабка сторона моделі – продуктивність. Процесор JLQ JR510 може впоратися з простими повсякденними завданнями, але важкі додатки та ігри йому не до снаги, оскільки телефон починає гальмувати. Зате якісно виділяється автономність: акумулятора ємністю 6000 мАг вистачить більш ніж на добу. Є підтримка швидкої зарядки на 18 Вт, але купувати її доведеться окремо – в комплекті тільки ЗП на 10 Вт.

Незважаючи на бюджетність, у смартфон вбудований NFC-модуль для безконтактної оплати і Type-C роз’єм для зарядки. Є окремий слот під microSD, а також вхід для дротових навушників.

TECNO Spark 8C 4/64 ГБ

Модель з підтримкою високої частоти оновлення екрану 90 Гц, що нечасто зустрінеш у цьому ціновому сегменті. За рахунок неї картинка на екрані “рухається” плавно, без ривків, а гортати, наприклад, стрічку в соціальній мережі буде набагато приємніше візуально. Діагональ дисплея становить 6,6 дюйма, очікувана роздільна здатність HD+ і IPS-матриця з хорошою контрастністю.

Процесор Unisoc T606 не надто слабкий – впорається як з повсякденними справами (дзвінками, повідомленнями тощо), так і з легкими іграми. Є можливість розширити ОЗП на 1, 2 або 3 ГБ за рахунок внутрішньої пам’яті – її, своєю чергою, можна збільшити за допомогою карти пам’яті до 256 ГБ.

Основна камера складається з модуля на 13 Мп і об’єктива для портретної зйомки. Отримати непогані знімки можна тільки при хорошому освітленні, в інших випадках їхня насиченість і чіткість будуть кульгати.

Автономність гаджета перебуває на високому рівні – батареї на 5000 мАг вистачить більш ніж на день роботи без підзарядок. А ось сама зарядка довга і займає приблизно 3 години від 0 до 100%.

Як і в минулому смартфоні, тут є NFC для оплати з телефону. Однак наявність 90 Гц частоти оновлення екрану в бюджетнику змусила виробника заощадити на інших параметрах – у телефона низькоякісний звук, а також застарілий роз’єм для зарядки MicroUSB.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024