Топ-3 найкращі смартфони до 5000 гривень просто зараз

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Серед найбюджетніших смартфонів також можна знайти гідні моделі з непоганими параметрами. Розповімо про три найкращі мобільні пристрої вартістю до 5000 гривень.

Реклама

Realme Narzo 50i Prime 4/64 ГБ

Модель, яка вирізняється приємним дизайном і хорошою автономністю – акумулятора на 5000 мАгод вистачає майже на два дні роботи, а переглядати відео без перерви на одному заряді можна приблизно добу. Для ще більшої економії заряду доступна функція енергозбереження. Підтримка швидкої зарядки відсутня.

Продуктивність для такого бюджетника прийнятна – у смартфоні встановлений восьмиядерний чипсет Unisoc, операційна система Android 11 і фірмова оболонка Realme UI Go. З повсякденними завданнями смартфон справляється відмінно, не гальмує і не зависає, однак 3D-ігри і ресурсомісткі додатки телефон запускає насилу.

Можна відзначити досить великий екран з тонкими рамками. Super IPS-дисплей діагоналлю 6,5 дюйма має роздільну здатність HD+ і широкі кути огляду. Основна одинарна камера всього на 8 Мп, але знімки за достатнього освітлення мають гарний вигляд.

Смартфон позбавлений модуля NFC, а в якості роз’єму встановлений порт MicroUSB, зате є бічний сканер відбитка пальців, три слоти під 2 SIM-карти і microSD, підтримка 4G VoLTE і Bluetooth 5.0.

Xiaomi POCO C40 4/64 ГБ

Як і багато моделей від POCO, цей смартфон вирізняється яскравим дизайном, тонким корпусом і великим дисплеєм. З інших переваг варто звернути увагу на камеру: основний об’єктив на 13 Мп і датчик глибини для портретного режиму на 2 Мп видають непогані знімки, якщо дозволяє освітлення. Фронтальна камера слабкіша і має роздільну здатність 5 Мп, однак у знімків є AI-обробка.

IPS-екран на 6,71 дюйма добре підходить для перегляду відео, хоча й має не надто велику роздільну здатність HD+. Передача кольору точна, кольори насичені, а от яскравість не дуже висока і становить близько 400 ніт.

Слабка сторона моделі – продуктивність. Процесор JLQ JR510 може впоратися з простими повсякденними завданнями, але важкі додатки та ігри йому не до снаги, оскільки телефон починає гальмувати. Зате якісно виділяється автономність: акумулятора ємністю 6000 мАг вистачить більш ніж на добу. Є підтримка швидкої зарядки на 18 Вт, але купувати її доведеться окремо – в комплекті тільки ЗП на 10 Вт.

Незважаючи на бюджетність, у смартфон вбудований NFC-модуль для безконтактної оплати і Type-C роз’єм для зарядки. Є окремий слот під microSD, а також вхід для дротових навушників.

TECNO Spark 8C 4/64 ГБ

Модель з підтримкою високої частоти оновлення екрану 90 Гц, що нечасто зустрінеш у цьому ціновому сегменті. За рахунок неї картинка на екрані “рухається” плавно, без ривків, а гортати, наприклад, стрічку в соціальній мережі буде набагато приємніше візуально. Діагональ дисплея становить 6,6 дюйма, очікувана роздільна здатність HD+ і IPS-матриця з хорошою контрастністю.

Процесор Unisoc T606 не надто слабкий – впорається як з повсякденними справами (дзвінками, повідомленнями тощо), так і з легкими іграми. Є можливість розширити ОЗП на 1, 2 або 3 ГБ за рахунок внутрішньої пам’яті – її, своєю чергою, можна збільшити за допомогою карти пам’яті до 256 ГБ.

Основна камера складається з модуля на 13 Мп і об’єктива для портретної зйомки. Отримати непогані знімки можна тільки при хорошому освітленні, в інших випадках їхня насиченість і чіткість будуть кульгати.

Автономність гаджета перебуває на високому рівні – батареї на 5000 мАг вистачить більш ніж на день роботи без підзарядок. А ось сама зарядка довга і займає приблизно 3 години від 0 до 100%.

Як і в минулому смартфоні, тут є NFC для оплати з телефону. Однак наявність 90 Гц частоти оновлення екрану в бюджетнику змусила виробника заощадити на інших параметрах – у телефона низькоякісний звук, а також застарілий роз’єм для зарядки MicroUSB.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ