Камера iPhone 15 Pro Max зможе знімати без втрати якості зі ще більших відстаней

Час читання: < 1 хв.

За даними низки інсайдерів, у 2023 році оптичний зум iPhone значно покращиться. Очікується, що новітній iPhone 15 Pro Max буде оснащений так званим “перископічним об’єктивом”, який дасть змогу збільшити оптичний зум удвічі.

Реклама

Ще в липні 2022-го популярний аналітик Мінг-Чі Куо повідомив, що перископічний об’єктив буде ексклюзивним для iPhone 15 Pro Max і забезпечить п’яти-шестикратний оптичний зум.

Технологія перископа буде вбудована в телеоб’єктив і дасть змогу знімати фотографії із задньою камерою з наближенням без втрати якості зображення.

Зараз читають  5 функцій iOS 18, доступних для старих моделей iPhone

Перископічний об’єктив “складає” світло, поглинуте сенсором зображення, що дає змогу збільшити відстань між елементами камери в компактному дизайні смартфона.

Ця технологія вже використовується низкою Android-виробників. Зокрема Samsung, Google і Huawei, а моделі Pixel 7 Pro і Galaxy S23 Ultra пропонують оптичний зум від 5x до 10x.

Нагадаємо, що анонс лінійки iPhone 15 очікується вже у вересні 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.