Samsung відмовиться від пошуковика Google у своїх смартфонах

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

За даними The New York Times, компанія Samsung розглядає можливість зміни пошукової системи за замовчуванням для фірмових мобільних пристроїв. Це може значно позначитися на бізнесі Google – але й аргумент на користь такого рішення наводиться вагомий.

Реклама

За даними джерела, майбутні смартфони Samsung можуть отримати пошуковик Microsoft Bing як основний. Журналісти пов’язують таку можливість зі стрімким розвитком ШІ-моделі ChatGPT, яка помітно розширює функціональність браузера. Співробітників Google, як стверджує видання, новина “привела в замішання”. За наявними даними, колаборація з Samsung Electronics щорічно приносить пошуковику близько $3 мільярдів.

Офіційна позиція Google полягає в тому, що виробники смартфонів на базі Android “можуть вільно використовувати технології інших компаній для поліпшення користувацького досвіду”. Повідомляється, що зараз обидва бренди перебувають на стадії переговорів – усе ще є шанс, що Samsung зупинить свій вибір на продукті Google. З чуток, остання вже працює над новим чат-ботом Magi. Його запуск очікується в травні на території США.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ